Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Οι Περιπέτειες της Έλλης: Ο Λουλουδότοπος

Η Παραμυθοκουζίνα βρέθηκε ακόμη μια φορά στον Πειραιά και με τα παιδιά του 21ου Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού, φτιάξαμε ένα παραμύθι γεμάτο λουλούδια.




21ος  Βρεφονηπιακός Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Πειραιά

Ο Λουλουδότοπος

Η Έλλη περπατούσε δίπλα σε μια λίμνη, όταν μια μεγάλη ρουφήχτρα την τράβηξε και χωρίς να καταλάβει πως, βρέθηκε σε ένα απαίσιο μέρος. Ήταν η Χώρα των Βρωμάκηδων, όπου ζούσαν κάτι μικρά απαίσια ανθρωπάκια. Μόλις την είδαν, όρμησαν πάνω της, την έπιασαν, την έδεσαν και την πήγαν στον Βασιλιά τους.
Στη Χώρα αυτή βασίλευε ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α με τη Βασίλισσα Σαλμονέλα.
Ο καλός γίγαντας Κωνσταντίνος που ζούσε στον Λουλουδότοπο παρακολουθούσε τι συνέβαινε στη Χώρα των Βρωμάκηδων και αποφάσισε να τελειώνει πια – μια και καλή- με τους Βρωμάκηδες.
Ο γίγαντας με τους βοηθούς του, τον Ιάκωβο και τον Τζανή γυρνούσε σε όλο τον κόσμο και φύτευε λουλούδια και δέντρα. Μόνο στη Χώρα των Βρωμάκηδων δεν είχε καταφέρε να κάνει λουλούδι να ανθίσει.
Ο Πάρις, ένας κακός Βρωμάκης τον ακολουθούσε και ξερίζωνε τα φυτά!
Αυτή τη φορά όμως μια καλή μάγισσα, η Ζωή, έδωσε στον γίγαντα Κωνσταντίνο και στους βοηθούς του, τους μαγικούς της σπόρους.
Μόλις τους έριχνες στο χώμα τα φυτά φύτρωναν και μεγάλωναν αμέσως.
Έτσι πήγαν στη Χώρα των Βρωμάκηδων και την γέμισαν λουλούδια. Οι Βρωμάκηδες που δεν άντεχαν το άρωμα και την ομορφιά των λουλουδιών εξαφανίστηκαν και ο γίγαντας Κωνσταντίνος ελευθέρωσε την Έλλη.
Της χάρισε και μερικούς από τους μαγικούς της σπόρους και όλη η γειτονιά της στο Θεμιστόκλειο του Πειραιά γέμισε λουλούδια που άνθιζαν όλο τον χρόνο.
Η Χώρα των Βρωμάκηδων έγινε Χώρα των Λουλουδιών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου