Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Γευστικός Περίπατος στην Πλάκα με νοστιμιές από τη Λέσβο



Μόλις μπήκα μέσα στο μαγαζί, ήθελα να τα δοκιμάσω ...όλα! Προσωπική και άκρως υποκειμενική μου άποψη είναι ότι η Λέσβος έχει μακράν την καλύτερη κουζίνα στην Ελλάδα, καθώς συνδυάζει την τοπική παράδοση, τα εξαιρετικά προϊόντα, τις επιρροές της Ανατολής, αλλά και την αξιοποίηση των όσων μας φέρνει η θάλασσα...



Μιλάω για το Περί Λέσβου, στην οδό Αθηνάς, όπου δυο νέοι άνθρωποι με μεράκι έχουν στήσει ένα ξεχωριστό παντοπωλείο με πραγματικά διαλεκτά προϊόντα και φυσικά με μαι τεράστια ποικιλία ούζων Μυτιλήνης.


Έμαθα πως λειτουργεί και δεύτερο κατάστημα στην οδό Προσκόπων Αϊδινίου στη Νέα Σμύρνη και σκέφτηκα τις φοβερές συμπτώσεις. Ο παππούς μου καταγόταν από το Αϊδίνι και είχε χάσι φίλους και συγγενείς στη σφαγή των προσκόπων... Αλλά αυτό είναι μια άλλη -πικρή - ιστορία.

Μου ήρθε λοιπόν η ιδέα ο επόμενος γευστικός περίπατός μας στην Πλάκα να καταλήξει στο Περί Λέσβου και να έχουν την ευκαιρία όσοι συμμετέχουν ΄να δοκιμάσουν μεζεδάκια με το απαραίτητο ουζάκι.


Με προθυμία δέχτηκαν οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού την πρότασή μου και τώρα ετοιμαζόμαστε.
Ιδού και το Δελτίο Τύπου:

Γευστικός Περίπατος στην Πλάκα με νοστιμιές από τη Λέσβο

Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στις 13.00 το μεσημέρι το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνει έναν διαφορετικό περίπατο στην Πλάκα και στο Μοναστηράκι, όπου θα γνωρίσουμε τις παλιές ταβέρνες και την ιστορία τους.

Διάσημα στέκια καλλιτεχνών και διανοουμένων, κουτούκια όπου σύχναζαν οι πλαιοί Αθηναίοι, ταβέρνες που γνωρίσαμε από τον κινηματογράφο. 

Θα μάθουμε ποια είναι η πιο παλιά ταβέρνα της Πλάκας, τα «παθήματα» του Παπαδιαμάντη, τα αγαπημένα στέκια του Ορέστη Μακρή, αλλά και ποιητών όπως ο Γιώργος Σεφέρης.

Θα μάθουμε τι ήταν τα τζιερτζίδικα και τι συνέβαινε όταν άνοιγαν τα καινούργια βαρέλια με κρασί στην Πλάκα.

Ο περίπατός μας θα ολοκληρωθεί στο παντοπωλείο Περί Λέσβου στην οδό Αθηνάς, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μοναδικά παραδοσιακά προϊόντα του νησιού και να γευτούμε το περίφημο ούζο του.

Οδηγός μας σε αυτό το γευστικό ταξίδι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Στοφόρος.

Η συμμετοχή κοστίζει 10 ευρώ και περιλαμβάνει εκτός από τον περίπατο ξενάγηση στο Μουσείο

Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων: info@ekedisy.gr

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23 -Πλάκα, Στάση Μετρό Ακρόπολη. Τηλ. 2103250341


Για να γνωρίσετε το Περί Λέσβου, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.perilesvou.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου