Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Ο ύπνος και τα παραμύθια του...


Συγγραφείς στα θρανία:

Η Πωλίνα Γουρδέα και τα Παραμυθοσκευάσματα του ύπνου

Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στις 18.30 το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του φετινού κύκλου «Συγγραφείς στα θρανία» σας καλεί στην παρουσίαση του βιβλίου της Πωλίνας Γουρδέα «Παραμυθοσκευάσματα του ύπνου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anima.
Η συγγραφέας θα αναφερθεί στον Ύπνο ως μυθολογικό πρόσωπο και στη συνέχεια θα αναλύσει τη λειτουργία και τη σημασία του παραμυθιού στη λειτουργία του ύπνου.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν: 

Γιάγκος Ανδρεάδης, Ομότιμος Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, συγγραφέας – σκηνοθέτης
Ανδρέας Μιχαηλίδης, μεταφραστής - συγγραφέας - αφηγητής)

Συντονίζει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Στοφόρος

Όπως σημειώνεται, «ένα βιβλίο πριν τον ύπνο είναι κάτι περισσότερο από μία χαλαρωτική διαδικασία, είναι ένα σύμπαν κατασκευασμένο από λέξεις που ενεργοποιούν και ενδυναμώνουν τη φαντασία του παιδιού. Μία σειρά ιστοριών που δημιουργήθηκαν με τρυφερότητα για να προσκαλέσουν τον ύπνο τα παιδικά βλέφαρα και ν’ ανοίξουν την πόρτα της φαντασίας διάπλατα…»


Η Πωλίνα Γουρδέα είναι σκηνοθέτις και ηθοποιός. Αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές πολιτιστικής διαχείρισης στο ίδιο Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο των οποίων γύρισε την πρώτη της ταινία μικρού μήκους με τίτλο "Ο δαίμονας" (επίβλεψη: Γιάγκος Ανδρεάδης). Στη συνέχεια αποφοίτησε από τη Σχολή Θεάτρου "Δήλος". Κριτικές και συνεντεύξεις της έχουν δημοσιευτεί στα ηλεκτρονικά περιοδικά "Bookbar", "Bibliotheque" και "Vakxikon".

Κράτηση θέσεων: info@ekedisy.gr
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23 -Πλάκα, Στάση Μετρό Ακρόπολη. Τηλ. 2103250341


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου