Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Οι δημοσιογράφοι της Pressing Team κάθισαν ξανά στα… θρανία!


Φωτογραφία του χρήστη Press-ing στον Αθλητισμό. 

Στα θρανία κάθισαν ξανά οι δημοσιογράφοι-μέλη της Pressing Team, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 σε μια όμορφη εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας που σηματοδότησε την έναρξη των δράσεων για την νέα χρονιά.

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (Τριπόδων 23, Πλάκα) άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχθηκε τα μέλη της Pressing Team, τα οποία φιλοξένησε στον χώρο όπου έχει διαμορφωθεί μια πραγματική τάξη των αρχών του περασμένου αιώνα και μαζί τους ταξίδεψε στο χρόνο μέσα από την εξέλιξη της εκπαίδευσης στη χώρα μας γνωρίζοντας τα σχολικά εγχειρίδια, τις συνθήκες διδασκαλίας, τις ενδυματολογικές υποχρεώσεις, αλλά και τις διάφορες μορφές τιμωρίας.

Φωτογραφία του χρήστη Press-ing στον Αθλητισμό.

Φωτογραφία του χρήστη Press-ing στον Αθλητισμό.

Φωτογραφία του χρήστη Press-ing στον Αθλητισμό.

Οικοδεσπότες ήταν η Διευθύντρια του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού, Ευαγγελία Κανταρτζή και ο δημοσιογράφος/συγγραφέας και συνεργάτης του Μουσείου, Κωνσταντίνος Στοφόρος. Η κ. Κανταρτζή, υποψήφια για το Ειδικό Βραβείο, Γυναίκα της Χρονιάς 2018, για το έργο της, μίλησε για την ιστορία, τις δράσεις, τα εκθέματα και το όραμα του Μουσείου, ενώ ο κ. Στοφόρος παρουσίασε μια σύντομη θεατρική προσομοίωση λειτουργίας της σχολικής τάξης, βασισμένη στο ερευνητικό του έργο, αλλά και τα περιηγητικά προγράμματα του Μουσείου, που έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων από όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Φωτογραφία του χρήστη Press-ing στον Αθλητισμό.


Τα μέλη της Pressing Team ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και στο τέλος της δράσης, έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα τους, δίνοντας τη δέσμευση ότι η συνεργασία τους με τον φορέα μόλις ξεκίνησε και σύντομα θα ακολουθήσουν συνεργατικές δράσεις για παιδιά και ενηλίκους με σκοπό την διάδοση και ενίσχυση της προσπάθειας Διάσωσης το Σχολικού Υλικού της χώρας. Για την ιστορία, το φλουρί κέρδισε η κ. Σαββίνα Σταυρινίδου, μουσικοπαιδαγωγός και συνεργάτιδα του Μουσείου, ενώ η Pressing Team χάρισε συμβολικά στην κ. Κανταρτζή μία κούπα με το λογότυπό της.

Φωτογραφία του χρήστη Press-ing στον Αθλητισμό.

INFO

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ)   στεγάζεται σε ένα ιδιαίτερο διατηρητέο, νεοκλασικό κτίριο του 1850, στην οδό Τριπόδων 23, στην Πλάκα,  πολύ κοντά στο Μουσείο Ακρόπολης. Τελεί υπο την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και είναι μέλος του Δικτύου Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων Ιστορικού Κέντρου Αθηνών. Στόχος του Μουσείου είναι η διάσωση, η έρευνα και η μελέτη της ιστορίας της εκπαίδευσης και των σχολείων. Οι Συλλογές του περιλαμβάνουν συλλογές αναγνωστικών και σχολικών βιβλίων δημοτικού και γυμνασίου, σχολικά βιβλία από όλον τον κόσμο, παιδικά βιβλία, σχολικό υλικό (τετράδια, κασετίνες, γραφική ύλη, αρχεία, εποπτικό υλικό κλπ). Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης έχει στόχο να είναι έναw ζωντανός και ελκυστικός χώρος στον οποίο όχι μόνο παιδιά, αλλά και ενήλικες θα μαθαίνουν με βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο. Στο διατηρητέο και πανέμορφο κτίριο του Μουσείου οι επισκέπτες θα έχουν μια διαφορετική εμπειρία: κατά τη διάρκεια της ξενάγησης , θα γνωρίσουν όχι μόνο  την ιστορία της ελληνικής εκπαίδευσης και των σχολικών βιβλίων αλλά θα ακούσουν και την ιστορία της ομορφότερης ίσως περιοχής της Αθήνας, της Πλάκας και της οδού Τριπόδων, του αρχαιότερου δρόμου της αρχαίας Αθήνας.

Φωτογραφία του χρήστη Press-ing στον Αθλητισμό.

Η Pressing Team, όπως ονομάζεται η ομάδα που ηγείται της καμπάνιας «Pressing στον Αθλητισμό», δημιουργήθηκε από δημοσιογράφους του αθλητικού ρεπορτάζ με σκοπό τη διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων με τη συμμετοχή γνωστών επαγγελματιών αθλητών για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για κοινωνικά ζητήματα, όπως η φτώχεια, η αστεγία και ο κοινωνικός αποκλεισμός, καθώς και η αξιοποίηση του αθλητισμού ως εργαλείο στον αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία.

To Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στο Διαδίκτυο:


H Καμπάνια «Pressing στον Αθλητισμό» στο Facebook: www.facebook.com/pressing.ston.athlitismo/?fref=ts

Οι επόμενες δράσεις της καμπάνιας θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών. Με όχημα τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, μπορούμε να πετύχουμε πολλά! Σας καλούμε όλους να τα αξιοποιήσουμε για μια καλύτερη ζωή!

Με εκτίμηση,

Γιώργος Αράπογλου - Θωμάς Βασιλάκης – Σεβαστή Βρακατσέλη
Συντονιστές Καμπάνιας «Pressing στον Αθλητισμό»

 | 6945048255 |  | 6939959106  |  | 6946702222 | pressinggwb@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου