Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Αστικό ίχνος -εικαστική χαρτογράφηση ενός προαστίου

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

Την Παρασκευή 28/ 9 (ώρα 19:00) εγκαινιάζεται η εικαστική έκθεση του Μάρκου Καμπάνη, με τίτλο «Αστικό ίχνος -εικαστική χαρτογράφηση ενός προαστίου ». 


Στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαικών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, παρουσιάζει στο κτίριο του Ιστορικού Αρχείου την έκθεση "Αστικό ίχνος, εικαστική χαρτογράφηση ενός προαστίου", μια σειρά έργων του Μάρκου Καμπάνη. Πηγή έμπνευσης αποτέλεσαν βιομηχανικά ερείπια στον Ταύρο Αττικής, κυρίως στον άξονα της οδού Πειραιώς, και σημείο αναφοράς το πρώην βιομηχανικό κτίριο του ΠΙΟΠ που βρίσκεται στην περιοχή. Δεκαεπτά μεγάλων διαστάσεων έργα με κάρβουνο και παστέλ σε χαρτί μεγάλων διαστάσεων αποτελούν όχι αναπαραστάσεις κτιρίων αλλά αποτέλεσμα της καλλιτεχνικής και συναισθηματικής αντιμετώπισης από τον ζωγράφο σε αστικά τοπία που διατηρούν ψήγματα της προηγούμενης ζωής τους. Η εικαστική προσέγγιση δίνει την ευκαιρία για αναστοχασμό του παρελθόντος και την αφορμή για μια νέα ζωή. 

Η έκθεση θα διαρκέσει ώς τις 16 Νοεμβρίου 2018 και θα είναι ανοιχτή καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής από τις 9 π.μ.ως τις 6 μ.μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου