Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Μαθήματα ζωγραφικής από τη Στεφανία Βελδεμίρη

"Οκτώβρης" της Στεφανίας Βελδεμίρη από το Ημερολόγιο "Για να θυμάσαι ή να ξεχνάς"

Σας έχουμε χαρούμενα νέα! Το εργαστήρι sthetaμοιράζεται την μεγάλη του αγάπη για την ζωγραφική και ξεκινάει τα πρώτα του μαθήματα ζωγραφικής για παιδιά.
Η ζωγραφική στο εργαστήρι stheta, αντιμετωπίζεται με τον σεβασμό που της αξίζει. Θέλουμε τα παιδιά, να αγαπήσουν την ζωγραφική και να αντιληφθούν μέσα από την αγάπη τους, πως πρόκειται για ένα ουσιαστικό μέσο έκφρασης και έναν ακόμη τρόπο επικοινωνίας με τον κόσμο. Το εργαστήρι  stheta είναι ένας χώρος δημιουργίας, που ανοίγει τις πόρτες του στα παιδιά. Έτσι αυτά, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων ζωγραφικής, θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ανάμεσα στα έργα μας και ακόμη να παρακολουθούν την πορεία εργασιών, αλλά και τους πειραματισμούς μας για την δημιουργία έργων κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Δημιουργία ανάμεσα στις δημιουργίες μας, μαθήματα ζωγραφικής σε έναν ζωντανό και ενεργό χώρο τέχνης.
Τα κύρια εργαλεία μας σε κάθε μάθημα ζωγραφικής είναι το παιχνίδι και το γέλιο. Ένα χαρούμενο παιχνίδι με τα χρώματα και χώρο δράσης την παλέτα και το χαρτί ή τον μουσαμά. Αναμίξεις και μαγικές μεταμορφώσεις, τυχαία αποτελέσματα που με τον καιρό μπορούν ίσως να επαναληφθούν και σκόπιμα, καθώς το βίωμα μετατρέπεται σε γνώση. Γέλιο, εκμυστηρεύσεις για το πώς περάσαμε την εβδομάδα μας ή τις καινούριες περιπέτειες του σούπερ ήρωα που αγαπάμε. Οι μικρές μας ομάδες, θέλουμε να γίνουν ομάδες φίλων.
Οι λεπτές δεξιότητες του παιδιού, η ικανότητά του να δίνει απλές σχεδιαστικές λύσεις, οι χρωματικές ασκήσεις, δουλεύονται, καλλιεργούνται και αναπτύσσονται αβίαστα.
Σεβόμαστε την φαντασία των παιδιών. Παρακινούμε την ελευθερία στην έκφραση. Το κλίμα αγάπης και εμπιστοσύνης κατά την διάρκεια του μαθήματος ζωγραφικής θέλουμε να εμπνέει τα παιδιά ώστε να μοιράζονται τις σκέψεις τους, τις χαρές και τις λύπες του, τα όνειρα και τους φόβους τους, τα συναισθήματά τους. Καμιά φορά, θα μιλάμε και για γνωστούς ή λιγότερο γνωστούς  ζωγράφους και τους τρόπους που ζωγράφιζαν. Είναι τόσο διαφορετικοί, όσο κι εμείς μεταξύ μας. Μίνι ιστορία της τέχνης, για μικρούς καλλιτέχνες.
Θα δουλέψουμε με πολλά υλικά και θα πειραματιστούμε με πολλές μεθόδους. Μερικά από αυτά, είναι οι τέμπερες, τα ακρυλικά, το κάρβουνο, οι ακουαρέλες, τα λαδοπαστέλ, τα μολύβια, οι ξυλομπογιές και οι μαρκαδόροι, οι κιμωλίες!  Ανάλογα με την ηλικία και τα κέφια μας, οι δυνατότητες είναι άπειρες.
Μια από μεγάλες αγάπες μας, η ζωγραφική, ήρθε η ώρα να γίνει μια γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσά μας! Σας περιμένουμε!
Τα παιδιά θα ζωγραφίζουν μαζί με την Στεφανία Βελδεμίρη που λατρεύει την ζωγραφική.
Ημέρες και ώρες λειτουργίας των τμημάτων ζωγραφικής για παιδιά:
Ζωγραφική για μικρά παιδιά (4-6 ετών): Παρασκευή 17.30-18.30 / Σάββατο: 11.00-12.00
Ζωγραφική για παιδιά (6-10 ετών) Παρασκευή: 18.30-19.30 / Σάββατο: 12.00-13.00
Ζωγραφική για μεγάλα παιδιά και εφήβους: (10-14 ετών) 19.30-21.00 / Σάββατο 17.30 – 19.00
Έναρξη μαθημάτων: Παρασκευή 5 Οκτώβρη
Για λεπτομέρειες και εγγραφές τηλεφωνήστε στο 6976432625, καθημερινά από τις 17.00 έως τις 21.00.
***Μέγιστος αριθμός παιδιών κάθε τμήματος 8 παιδιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου