Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

2η Ατομική Έκθεση της ψηφιδογράφου Αναστασίας Νικολάου


2η Ατομική Έκθεση
της ψηφιδογράφου Αναστασίας Νικολάου.

Έκθεση των αναγνωρισμένων και βραβευμένων έργων της ψηφιδογράφου Αναστασίας Νικολάου, στο Πολιτιστικό Μέγαρο Γλυφάδας 8-12 Μαΐου.
Τα Εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 8/5 στις 19:00.

Παρουσιάζονται  τα πρώτα αγάλματα από την νέα συλλογή «Κούροι» και ψηφιδωτά έργα από τις συλλογές: «Ενθαλπία», «Σπιρίτης», «Ασταίες/Ακταίες».

Θα προσφερθούν για τους επισκέπτες προγραμματισμένες δράσεις, παρουσιάσεις θεωρίας  και πρακτικής της εικαστικής ψηφιοποίησης και  εκδηλώσεις ψηφιδοτοποθέτησης κοινού και σπουδαστών, για έργο που θα δωριστεί σε κοινωφελή στέγη.

Η θεματολογία των δράσεων αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των πολιτών στην αξία της ανακύκλωσης.
Μέσα από την τέχνη της ψηφιδογραφίας, χρησιμοποιώντας υλικά που αβίαστα καταλήγουν στους κάδους, όπως, γυαλί, σίδερο, πλαστικό, ξύλο , ξεπηδούν δημιουργικές ωφέλιμες, τέχνες και τεχνικές, που ωθούν την φιλοσοφία της ανακύκλωσης, να γίνεται καθημερινότητα.

Το ωράριο λειτουργίας 11:00-21:00 και η είσοδος των επισκεπτών στην έκθεση και σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη.


Σύντομο Βιογραφικό
Η εικαστικός ψηφιδογραφίας Αναστασία Νικολάου γεννήθηκε το 1974
Ζει στη Γλυφάδα και δημιουργεί έργα σύγχρονου ψηφιδωτού τα τελευταία 16 χρόνια.
Η αγάπη της για το περιβάλλον και τη φύση και οι ατελείωτες ώρες περισυλλογής γυαλιών και σίδερων από τις παραλίες της Αθήνας, την ενέπνευσαν στις πρώτες της κατασκευές, με μεικτή τεχνική  sea glass.
Στην πορεία τα έργα της υιοθέτησαν ψηφίδες από  μάρμαρο, βότσαλο, σμάλτο, γυαλί, ξύλο, μέταλλο.

Από το 2011 έχει συμμετάσχει σε 20 ομαδικές εκθέσεις.
 Έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές, στο Δήμο Γλυφάδας, στο Δήμο Αργυρούπολης, στο Ωδείο Ωρίων, στο σχολείο ΑΜΕΑ Καλός Σαμαρίτης και άλλου.
Έχει διακριθεί το 2018 από το φιλολογικό σύλλογο Παρνασσού και το 2019 συμμετείχε στον διεθνή διαγωνισμού Αbsolute Creative Competition με σημαντικούς καλλιτέχνες και curators εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Ο διαγωνισμός αφορά την ισότητα των ανθρώπων και την ισότητα των δύο φίλων.

Διοργανώσει εκθέσεις και διδάσκει σε παιδιά, ενήλικες και ΑΜΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου