Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Ένα κουτί θάλασσα ...και μια βραδιά γεμάτη Λέσβο



Ένα κουτί θάλασσα
...και μια βραδιά γεμάτη Λέσβο

Μια Πέμπτη βράδυ γεμάτη Λέσβο ζήσαμε στις 18 Απριλίου στο Βιβλιοπωλείο Εν Πλω όπου οι εκδόσεις Μίνωας μας  κάλεσαν για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Στοφόρου «Ένα κουτί θάλασσα» το οποίο διαδραματίζεται στη Λέσβο.






Για το βιβλίο μίλησαν η Άντα Ζαφειρέλη -Πρόεδρος του Παγγεραγωτικού Συλλόγου Μυτιλήνης -Αθηνών, ο Βασίλης Βαλάκος -Πρόεδρος του Συνδέσμου Πλωμαριτών Αττικής “Βενιαμίν Λέσβιος” και η Φιλόλογος Μαρία Νικολαράκη, ενώ τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Τζέλα Παυλάκου.




Μαθητές του 4ου Γυμνασίου Ηρακλείου Αττικής διάβασαν χαρακτηριστικά αποσπάσματα του βιβλίου, κλέβοντας -κυριολεκτικά- την παράσταση.



Οι εισηγήσεις μας ταξίδεψαν με ξεχωριστό τρόπο στη Γέρα, στο Πλωμάρι, στη Σκάλα Συκαμιάς και σε όλο το νησί.

Και οι τρεις ομιλητές απέδειξαν πόσο υψηλό είναι το επίπεδο του πολιτισμού που παράγει αυτό το νησί του Αιγαίου με τις εμβληματικές μορφές της Σαπφώς, του Αλκαίου, του Λόγγου, του Ελύτη, του Μυριβήλη, του Βενέζη, του Θεόφιλου και άλλων.

Μεστός ο λόγος τους, που καθήλωσε το κοινό στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του βιβιοπωλείου.



Ο συγγραφέας του βιβλίου μίλησε για τους λόγους που τον ώθησαν να γράψει ένα τέτοιο βιβλίο. Ειδική αναφορά έγινε από όλους και στο πρόγραμμα της Greenpeace «Ένα κουτί θάλασσα» που έδωσε τον τίτλο και την έμπνευση για το νεανικό μυθιστόρημα.

Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης προβάλλονταν βίντεο από τις φυσικές ομορφιές, τις πόλεις και τα χωριά της Λέσβου.

Μετά τη συζήτηση χάρη στη κυρία Ειρήνη Βαρβαγιάννη από τη γνωστή ποτοποιία Βαρβαγιάννη από το Πλωμάρι της Λέσβου είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις διάφορες εξαιρετικές ποικιλίες του περίφημου ούζου της περιοχής.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου