Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Φιλαναγνωσία στην πράξη


Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Φιλαναγνωσία στην πράξη  
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 στις 3 μ.μ. – 8 μ.μ.

Σκοπός είναι να διερευνηθεί κατά πόσο η φιλαναγνωσία συνδέεται με τον κοινωνικό εγγραματισμό, βοηθά στην εξέλιξη και κοινωνικοποίηση του αναγνώστη και τη γενικότερη σχέση του με το βιβλίο.

Κεντρική καλεσμένη ομιλήτρια είναι η Dr. Jane Davies (ιδρυτική διευθύντρια του The Reader, πρωτοπόρου διεθνούς κέντρου για την Κοινή Ανάγνωση (Shared Reading) με έδρα το Λίβερπουλ), στο πλαίσιο της συνεργασίας του Athens Culture Net και του British Council Greece.
Συμμετέχουν διακεκριμένοι λογοτέχνες, όπως οι Αλέξης Σταμάτης, Κώστας Kατσουλάρης, Στέλλα Κάσδαγλη, Τέσυ Μπάιλα, Κώστας Πούλος, Κατερίνα Μαλακατέ, Χριστίνα Οικονομίδου, η Αλεξάνδρα Παπάζογλου (Δ/ντρια των Βιβλιοθηκών Κολλεγίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης), η Σταυρούλα Παπανικολάου Εκπαιδευτικός, η Αργυρώ Σπυριδάκη, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμού Διαβάζω για τους άλλους. Συντονίζει η Ντίνα Σαρακηνού, συγγραφέας, διευθύντρια Literature
Παρουσιάζονται δημοφιλείς πρακτικές λεσχών ανάγνωσης και αφήγησης, εργαστηρίων δημιουργικής γραφής κ.ά., θα εξεταστεί η προώθηση της φιλαναγνωσίας και η έκφραση της, όχι μόνο ως εκπαιδευτική πρακτική αλλά και ως ψυχαγωγία, θα διερευνηθούν τα οφέλη που αποκομίζουν οι μετέχοντες όχι μόνο σε πνευματικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο κοινωνικοποίησης και αλληλεπίδρασης με τους άλλους και με τον τόπο τους, καθώς και εάν και πώς μέσα από την συλλογική ανάγνωση και αφήγηση μπορούν να δημιουργηθούν δεσμοί ωφέλιμοι για τις τοπικές κοινωνίες.

Χώρος: Σεράφειο δήμου Αθηναίων, Π. Ράλλη και Πειραιώς. Ώρα: 15:00-20:00. Ελεύθερη συμμετοχή. Πληροφορίες στο 210-3722010, info@athens2018.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου