Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΚαλικαντζαΡώ!





Πριν λίγες μέρες την Παραμυθοκουζίνα φιλοξένησε η γκαλερί Ρώ με μέγάλη και ζεστή αγκαλιά. Η Ευτυχία Γούσιου μας χάρισε ένα ζεστό και φιλικό απόγευμα και παίξαμε εκεί, μεγάλοι και μικροί. Γράψαμε ένα θεοπάλαβο παραμύθι. Σας το χαρίζουμε για να γελάσετε και να θέλετε μετά να παίξετε με την Μαγική τράπουλα των παραμυθιών και να μας μοιάσετε! Εγώ έχω να πω πως είναι τέλεια να κάνεις παραμύθια μέσα σε αληθινές ζωγραφιές!

Η Πέπα και ο Ρότος Καρότος



Η Πέπα το γουρουνάκι, κάνοντας τη βόλτα της, πέρασε μπροστά από τον χασάπη της γειτονιάς. Δίπλα της ήταν ο Ντάνυ το σκυλάκι. Μόλις ο χασάπης άρχισε να τρίβει πονηρά τα χέρια του και να λιγουρεύεται την Πέπα για μεζέ, ο Ντάνης το σκυλάκι του γαύγισε άγρια και ο χασάπης φοβήθηκε και κλείστηκε στο χασάπικό του.



Η Πέπα είχε για καλύτερό της φίλο τον Ρότο Καρότο, ο οποίος όταν τον ακουμπούσε το νερό γινόταν πολύ δυνατός. Το νερό όμως έπρεπε να είναι μόνο από την πηγή του Μπάρμπα- Γιώργη στο Σέιχ-Σου. Ο Ρότος Καρότος είχε έναν αντίπαλο που τον έλεγαν Τζόκερ. Αυτός ο Τζόκερ, έκλεισε την πηγή του Μπάρμπα Γιώργη. Όμως τον πιάσανε και τον πήγανε στην αστυνομία. Οι αστυνόμοι τον κλειδώσανε στο «μέρος».



Απαλλαγμένοι από τον Τζόκερ, ο Ρότος Καρότος και η Πέπα το Γουρουνάκι παντρεύτηκαν στην εκκλησία του Αγίου Βασιλείου στο Φιλλίπειο. Η Πέπα, ήταν διάσημο φωτομοντέλο και έτσι μέσω του γάμου, ο Ρότος Καρότος, αναγνωρίστηκε από το κοινό!
Η Πέπα, είχε να εκτελέσει ένα σωρό άθλους, όπως  να πολεμήσει έναν στρατό γεμάτο εχθρούς, να περάσει την κινούμενη άμμο, το στοιχειωμένο σπίτι και να πέσει και στη λάβα. Αφού με πολύ κόπο τα έκανε όλα αυτά η Πέπα, να σου κι ένας καλικάντζαρος, ο σπόγγος που κοίμισε την Πέπα και της πήρε όλη τη δόξα την ώρα που κοιμόταν. Όμως η Πέπα ξύπνησε την ώρα που ήθελε να κάνει ζαβολιές και ένα πουλάκι ξεσκέπασε τον ψεύτικο ήρωα.



Ο Ρότος Καρότος, πήγε σπίτι του και φόρεσε μια μαύρη μπέρτα. Ο καλικάντζαρος σπόγγος, έκλεψε όλα τα γράμματα από ένα βιβλίο και έγραψε μια πρόσκληση για αγώνα με τον Ρότο Καρότο. Θα κολυμπούσανε ασταμάτητα μέχρι να βρούνε τα μαγικά όπλα. Όποιος θα τα έβρισκε πρώτος θα κέρδιζε!



Ο Ρότος Καρότος τελικά πήγε για ψάρεμα και έπιασε μια φάλαινα. Εντωμεταξύ η Πέπα είχε χαθεί και ο Ρότος Καρότος την βρήκε σε μια σπηλιά σε όχι και τόσο καλή κατάσταση. Ήταν όμως χαρούμενη και είχε γεννήσει 4 πορτοκαλί γουρουνάκια.

ΤΕΛΟΣ

Μετά το τέλος φτιάξαμε βαρκουλες από καρυδότσουφλα και ήταν ωραία!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου