Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Παραμύθια από τη Magenta: Πως πήραν το όνομά τους τα Καμμένα Βούρλα






 Σήμερα Σάββατο ήταν η πρώτη μας συνάντηση στη Magenta. Περάσαμε ωραία και γελάσαμε πολύ. Τα παιδιά με μοναδική φαντασία έφτιαξαν ένα όμορφο παραμύθι και το εικονογράφησαν. Στην επόμενη συνάντηση μας θα φτιάξουμε ακόμη και τράπουλα!
Σας περιμένουμε κι εσάς στην παρέα μας...

Το παραμύθι της Μαρίας


Μια φορά κι ένα καιρό ήταν η Μαρία που ζούσε στα Βούρλα, ένα χωριό κοντά στη θάλασσα, που είχε ονομαστεί έτσι από τα πολλά βούρλα που είχε.

Ζούσε μακριά από τον τόπο της, όταν μια μέρα εμφανίστηκε μπροστά της το φάντασμα της Κακιάς Μητριάς της Χιονάτης. Όπως ξέρουμε όταν τέλειωσε το παραμύθι της Χιονάτης η κακιά μάγισσα είχε εξαφανιστεί και κανείς δεν άκουσε ποτέ ξανά γι’ αυτή.
Μέχρι τη μέρα που εμφανίστηκε μπροστά στη Μαρία και της είπε:

-Ξέρεις ποια είμαι εγώ;
-Ναι, απάντησε η Μαρία. Η Κακιά Μάγισσα της Χιονάτης!

Τότε το φάντσαμ είπε στη Μαρία πως πρέπει να της φτιάξει μέσα σε μια εβδομάδα ένα παλάτι από πλαστελίνη πάνω στο βουνό για να μείνει, αλλιώς….

Η Μαρία ανέβηκε στο βουνό και ήταν απελπισμένη, μέχρι τη στιγμή που ένα κουτί με πλαστελίνη εμφανίστηκε μπροστά της. Της το είχε στείλει ένας πρίγκιπας που ήξερε μαγικά και έμενε σε ένα παλάτι στο δάσος της Κοκκινοσκουφίτσας!

Πώς το είχε μάθει ο πρίγκιπας;
Του το είχε πει ένα πουλάκι. Ένα σπουργίτι που λυπήθηκε τη Μαρία και πήγε αμέσως στον πρίγκιπα –που τον έλεγαν Ιάσονα- να ζητήσει τη βοήθειά του.

Η Μαρία με τη βοήθεια του Πρίγκιπα τέλειωσαν το Παλάτι σε λίγες μέρες –πριν περάσει η εβδομάδα που είχε ζητήσει το φάντασμα της κακιάς μάγισσας.

Ένα μαύρο ελάφι, που μερικοί λένε πως κάποτε ήταν κι αυτό μάγισσα, πήγε και είπε στο φάντασμα πως το παλάτι ήταν έτοιμο. Κι εκείνο πήγε να μείνει εκεί και να το στοιχειώσει.

Στο μεταξύ η Μαρία και ο πρίγκιπας έδειχναν  σε όλους τους υπηκόους του δάσους (σκίουρους, παγόνια, ανθρώπους, πουλιά κ.α.) το παλάτι κι όλοι θαύμαζαν την τέχνη της Μαρίας.
Από τις ζητωκραυγές ξύπνησε το φάντασμα και βγήκε έξω κι έλεγε πως εκείνο είχε φτιάξει το παλάτι.






Τότε άρχισε να μεγαλώνει η μύτη του κι όλοι κατάλαβαν πως έλεγε ψέματα!

Μετά η Μαρία κι Ο πρίγκιπας αποφάσισαν αν φύγουν και αν πάνε να ζήσουν στα Βούρλα. Όμως το φάντασμα που ήταν θυμωμένο μεταμορφώθηκε σε έμπορο, εμφανίστηκε μπροστά τους και τους έδωσε ένα χρυσό κλειδί, λέγοντάς τους πως με αυτό θα άνοιγαν μια πόρτα που έκρυβε όλους τους θησαυρούς. Τους έδειξε και το δρόμο για να πάνε.
Όταν έφτασαν στο μέρος που τους είχε πει και άνοιξαν την πόρτα με το χρυσό κλειδί, βγήκαν από εκεί όλοι οι κακοί των παραμυθιών: η μάγισσα της Ραπουνζέλ, ο νάνος με το παράξενο όνομα, ένα κοπάδι λύκοι (από τα εφτά κατσικάκια, τα τρία γουρουνάκια, την Κοκκινοσκουφίτσα κ.α.), ο Τζαφάρ από τον Αλαντίν και πολλοί ακόμη που άρχισαν να τους κυνηγούν.







 Τότε ο πρίγκιπας έβαλε φωτιά στα βούρλα –είχαν φτάσει πια στα Βούρλα το χωριό της Μαρίας-  και οι κακοί έφυγαν μακριά τρομαγμένοι.
Ο Πρίγκιπας και η Μαρία παντρεύτηκαν κι από τότε έζησαν εκεί.
Και το μέρος ονομάστηκε «Καμένα Βούρλα», έτσι όπως το ξέρουμε σήμερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου