Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικο πιτζάμα πάρτι



Το Σάββατο το απόγευμα στη Magenta κείσαμε τον κύκλο των τριών συναντήσεών μας και φτιάξαμε από ε΄να βιβλαράκι με τις ζωγραφιές των παιδιών και τα παραμύθια τους... Οι δυο πιο μικρές της παρέας είχαν ...hangover (!) από πιτζάμα πάρτι που είχαν κάνει το προηγούμενο βράδυ. Εμείς οι υπόλοιποι σκεφτήκαμε λοιπόν να φτιάξουμε ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι εμπαυσμένο από τις δυο μικρές μας φίλες κι ε΄τσι βγήκε το...

...ΠΙΤΖΑΜΑ ΠΑΡΤΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΓΕΝΩΝ

και με ένα πράσινο βιβλίοσ το χέρι. Η Παναγιώτα, η Κωνσταντίνα, η Ευγενία, η Λένα, η Στέλλα, η Έλλη και η Ράνια έκαναν ένα πιτζάμα πάρτι όταν μέσα στο δωμάτιο μπήκε ένας Καλικάντζαρος με πράσινα ρούχα και καπέλο. Ήταν σκανταλιάρης κι άρχισε να αλλάζει το χρώμα στα μαλλιά των κοριτσιών. Τα έκανε κόκκινα, πράσινα, ροζ με μοβ βούλες!
Τα κορίτσια άρχισαν να τον κυνηγάνε γύρο- γύρο στο δωμάτιο. Ήθελαν να τον πιάσουν και αν τον αναγκάσουν να κάνει τα μαλλιά τους όπως ήταν πριν. Όμως αυτός ξεγλιστρούσε. και σα να μην έφτανε αυτό έκανε ένα "Τσουκ!" και εμφανίστηκε και δεύτερος  Καλικάντζαρος στο δωμάτιο!
Αυτός δεν ήταν τόσο κακός, αλλά του άρεσνα τα αστεία κι ε΄τσι τους έδωσε ένα μαγικό κουτί με παιχνίδι, που όταν έλεγες τη μαγική λέξη γινόταν κάτι κακό. Η μαγική λέξη ήταν "Στανιάρω". Όμως αυτός μπερδεύτηκε και είπε "σκανιάρω" κι έτσι όχι μόνο δεν έγινε κάτι κακό, αλλά και τα μαλλιά των κοριτσιών ξαναέγιναν κανονικά!
Όμως οι καλλικάντζαροι δεν έφευαγν απότ ο δωμάτιο κι ενοχλούσαν τα κορίτσια. Για να φύγουν τους ζήτσαν να τους δώσουνόλα τα γλυκά που είχε ο Άι Βασίλης στο Βόρειο Πόλο. Τα κορίτσια ξεκίνσηαν γρήγορα με ένα ταχύπλοο σκάφος, μέχρι που έφτασαν μπροστά σους πάγους και σταμάτησαν. Ευτχώς η γιαγιά της Στέλλας είχε ράψει ένα αερόστασο κι έτσι, πετώντας, έφτασαν στο σπίτι του Άι -Βασίλη.
Συνάντησαν τον Άι- Βασίλη και του είπαν πως είναι καλεσμένος σε μια γιορτή που γίενται στην άλλη άκρη του Βόρειου Πόλου. Ήθελαν να φύγει για να του πάρουν τα γλυκά. Ομως ο Άι Βασίλης που τα ήξερε όλα, έκανε πως τις πίστεψε και πως φεύγει, αλλά γύρισε ξαφνικά  και τις έπιασε να φορτώνουν τα γλυκά στο αερόστατο. Τότε τα κορίτσια αναγκάστηκαν να πουν όλη την ιστορία και ο Άι-Βασίλης τις συγχώρεσε, πήγε στην αποθήκη και τους έδωσε κάτι ψεύτικα γλυκά.
Τα κορίτσια τα πήγαν στους Καλλικάντζαρους κι εκείνοι άρχισαν αν τα τρώνε και κόλλησαν τα δόντια τους. Δεν μπορούσαν να μιλήσουν πια. Έτσι αναγκάστηκαν να φύγουν για αν πάνε να βρουν τρόπο να ξεκολλήσει το στόμα τους.
Στο μεταξύ, ένα από τα κορίτσια είχε γνωριστεί με το γιο του Άι-Βασίλη το Θανάση. Συναντήθηκα στο στάβλο όπου εκείνος τάιζε τους τάρανδους. Και στους δυο τους άρεσαν πολύ οι τάρναδοι κι έτσι αποφάσισαν να παντρευτούν και να ζήσουν μαζί στο Βόρειο Πόλο φροντίζοντας ταράνδους .
Έτσι έγινε ο πιο όμορφος Χριστουγεννιάτικος γάμος κι ήταν εκεί όλα τα κο΄ρίτσια της παρέας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου