Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Η Κούπα του Πτολεμαίου στα Χανιά!



Την Πέμπτη 14 Απριλίου στις 7 το απόγευμα, η Κούπα του Πτολεμαίου ξεκινά το ταξίδι της στην Κρήτη με πρώτη στάση τη μαγική πόλη των Χανίων. Στον φιλόξενο χώρο του Koukoubook  (Μπονιαλή 11-19, Χανιά).
Ο συγγραφέας του βιβλίου «Η Κούπα του Πτολεμαίου –Περιπέτεια στο Πόρτο Ράφτη» (Ιπτάμενο Κάστρο) Κώστας Στοφόρος θα παρουσιάσει το βιβλίο και θα μιλήσει για τον τρόπο που μπορεί να αξιοποιηθεί στην τάξη ως αφορμή για να μάθουν τα παιδιά την τοπική ιστορία.
Με αφορμή την περιπέτεια που ζει μια παρέα παιδιών στο Πόρτο Ράφτη όσοι βρεθούν εκείνο το απόγευμα στο Koukoubook, θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια νέα περιπέτεια που να διαδραματίζεται αυτή τη φορά στα Χανιά!
Με αναφορά σε μνημεία και ιστορικούς τόπους της πόλης, με τη βοήθεια της μαγικής τράπουλας των παραμυθιών θα δημιουργήσουμε και θα παίξουμε ένα παραμύθι που θα μας οδηγήσει πίσω στο χρόνο.
Ακόμη θα ζωγραφίσουμε νέα εκδοχή της Κούπας του Πτολεμαίου.
Τα παιδιά παίζοντας,  ζωγραφίζοντας και φτιάχνοντας ιστορίες με τη βοήθεια της Μαγικής Τράπουλας των παραμυθιών  ταξιδεύουν στον κόσμο της φαντασίας, ανακαλύπτοντας παράλληλα κομμάτια της ιστορίας της πόλης τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου