Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Μουσική, ζωγραφική, χορός και πλούσιες δράσεις σε ένα βιωματικό εργαστήρι για τη διαφορετικότητα





Βιωματικό –Διαδραστικό Εργαστήρι για παιδιά και παιδαγωγούς
Η αποδοχή, η φιλία και η αγάπη συναντούν τη μοναξιά και την διαφορερικότητα

Τη Δευτέρα 11 Απριλίου στις 6μμ σας προσκαλούμε στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (Τριπόδων 23, Πλάκα) σε ένα  Βιωματικό - Διαδραστικό Εργαστήρι με την Παιδαγωγό & Συγγραφέα Λητώ Τσακίρη -Παπαθανασίου και την Εικονογράφο Νίκη Λεωνίδου, βασισμένο στο μουσικό παραμύθι «Στου ονείρου μου την άκρη φιλία έχω και αγάπη» (εκδόσεις Διάπλους)
Θα παρουσιαστούν οι τρόποι με τους οποίους το μουσικό παραμύθι μπορεί να γίνει μέθοδος εκπαίδευσης, εργαλείο γνώσης,  νοητικής εξέλιξης και  αναπαράστασης, να συντελέσει στο να μάθουν τα παιδιά τρόπους ενεργητικής ακρόασης, να  ζωντανέψει η φαντασία και να αφυπνιστούν όλες οι αισθήσεις.
Θα παρουσιαστούν τρόποι αξιοποίησης του υλικού που συνοδεύει το βιβλίο. Στο cd του βιβλίου εκτός των αφηγήσεων  και των 6 τραγουδιών, διατίθεται σημαντικό υλικό φιλαναγνωσίας, για τους εκπαιδευτικούς που θα το δουλέψουν με τους μαθητές τους καθώς και για τους γονείς που θα το επιλέξουν στα παιδιά τους .
Επιπροσθέτως διατίθεται υλικό με σκοπό να γνωρίσει στο παιδί τους μεγάλους ζωγράφους, μέσα από μια ιστορική αναδρομή, ενώ δίνεται η δυνατότητα για ατομικές κατασκευές, περιέχονται  ασκήσεις, αντιστοιχήσεις και δημιουργικά παιχνίδια.
Στο εργαστήρι  θα αξιοποιηθεί το εκτυπώσιμο υλικό φιλαναγνωσίας ενώ θα δοθεί η δυνατότητα, μέσα από μια  παρουσίαση του κύκλου της ζωής της πεταλούδας, με αφορμή τους μύθους που υπάρχουν σε διάφορους λαούς να ιστορίες και να υλοποιηθούν δράσεις,  σε συνεργασία και με την  Παραμυθοκουζίνα του Κώστα Στοφόρου.


Η βραβευμένη εικονογράφος Νίκη Λεωνίδου θα παρουσιάσει τη διαδικασία με την οποία ετοιμάζεται και εικονογραφείται ένα βιβλίο.

Τα δρώμενα θα πλαισιώσει η Βανέσσα Ψαλλίδα χορεύτρια της Σχολής Χορού «Εν Ροή» της Νίκης Τηγανιτάκη
Το εργαστήρι απευθύνεται σε  παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις επιμόρφωσης


Πληροφορίες: Τριπόδων 23, Πλάκα, 10558, Αθήνα
Τηλ.:2103250341,  6937219160   info@ekedisy.gr
Είσοδος Ελεύθερη


Τα "ΝΗΠΙΑ & ΠΡΟΝΗΠΙΑ ΤΟΥ ΛΗΤΩ" στη σκηνή του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας στην εκδήλωση κατά τις ξενοφοβίας με πρωτοβουλία του ΟΚΑΝΑ & των Γραφείων Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας & Πρωτοβάθμιας Λάρισας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου