Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

Δέκα Ελληνικά Σχολεία απ' όλο τον κόσμο- Ένα τραγούδι!Το Ελληνικό Σχολείο Βουκουρεστίου «ΑΘΗΝΑ», ξεκίνησε μία μεγάλη προσπάθεια σύνθεσης ενός τραγουδιού για την Ελλάδα.


Από εκδήλωση του Σχολείου ΑΘΗΝΑ

Η πρωτοβουλία ανήκει στους μαθητές και μαθήτριες της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του δημοτικού και τη δασκάλα τους, κυρία Βάσω Μπασίνα.
Στόχος, η σύνθεση ενός τραγουδιού, δημιουργία μαθητών Ελληνικών Σχολείων της Ελλάδας και Εξωτερικού που στοχεύει στην συνεργασία και αλληλεγγύη μαθητών από κάθε γωνιά της γης και την κοινή μελωδική έκφραση της αγάπης τους για την Ελλάδα.
Το δύσκολο αυτό ταξίδι, ξεκίνησε από το δικό μας σχολείο όπου οι μαθητές μας έγραψαν ήδη την πρώτη στροφή και συνεχίστηκε προς όλες τις ηπείρους με ενδιάμεσους σταθμούς Ελληνικά Σχολεία του Εξωτερικού. Σε κάθε σταθμό, το ποίημα μεγάλωνε με μία ακόμα στροφή, δημιουργία των παιδιών Ελληνικών Σχολείων από την Ελλάδα, την Νότιο Αφρική, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, τη Βενεζουέλα, το Κατάρ και την Αυστραλία. Τελικός σταθμός, το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας.
Από εκδήλωση του Σχολείου ΑΘΗΝΑ
Από εκδήλωση του Σχολείου ΑΘΗΝΑ
Αν για πολλούς φαντάζει δύσκολο, προς μεγάλη χαρά όλων, το τραγούδι όχι μόνο ολοκληρώθηκε αλλά βρίσκεται και στον τελικό σταθμό του, το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας όπου ο καθηγητής της μουσικής, Νίκος Ντόνας, έχει αναλάβει την σύνθεση της μουσικής. Το τραγούδι βρίσκεται στην διαδικασία της τελικής ολοκλήρωσης του και πολύ σύντομα θα τραγουδηθεί από όλα τα παιδιά και από όλα τα Ελληνικά Σχολεία που συμμετείχαν.
Περιμένουμε όλοι με αγωνία να ακούσουμε το τραγούδι και να το τραγουδήσουμε όλοι μαζί σε κάθε γωνιά της γης, όπου υπάρχουν Έλληνες!
Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές και καθηγητές των Ελληνικών Σχολείων που συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή:

Ελληνικό Σχολείο Βουκουρεστίου «ΑΘΗΝΑ», Ρουμανία
Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού Κοζάνης, Ελλάδα
ΤΕΓ (Τμημα Ελληνικής Γλώσσας) Ντόχα, Κατάρ
Αρχιμήδειος Ακαδημία Μαϊάμι, ΗΠΑ
«Τοσιτσαίο – Πρατσίκειο» Δ.Σ Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, Αιγύπτος
Σχολείο Ελληνικής Κοινότητας Βαλένσιας, Βενεζουέλα
Σχολείο Oakleigh Grammar, Μελβούρνη, Αυστραλία
Σχολεία «Αριστοτέλης» – Ελληνική Κοινότητα Τορόντο, Καναδάς
Ελληνική Σχολή Ζήνων» Μελβούρνη, Αυστραλία
Νηπιαγωγείο Σχολής Σαχέτι Γιοχάνεσμπουρκ, N. Αφρική

Πηγή: Ελληνικό Σχολείο του Βουκουρεστίου “Αθηνά”
Από την ηλεκτρονική σελίδα του σχολείου:TODAY’S NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου