Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Απονομή βραβείων Δ Διαγωνισμού Διηγήματος «Στέλιος Ξεφλούδας»



Η τελετή βράβευσης των διηγημάτων που διακρίθηκαν στον Δ’ Διαγωνισμό Διηγήματος «Στέλιος Ξεφλούδας»  με θέμα «Ο ξένος», θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 25 στις 7.30 μμ στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (Τριπόδων 23, Πλάκα) .
Ο Διαγωνισμός που διοργανώνουν ο Προοδευτικός Σύλλογος «Τα Καστέλλια» και η εφημερίδα Καστελλιώτικα Νέα, έχει ως στόχο την προβολή του έργου του Καστελλιώτη δημιουργού Στέλιου Ξεφλούδα αλλά και την ανάδειξη νέων συγγραφέων μέσα από το διήγημα και το γραπτό λόγο.
Πιστεύουμε ότι μέχρι σήμερα έχουν υπηρετηθεί –στο μέτρο των δυνατοτήτων μας -και οι δυο αυτοί στόχοι, αφού και παρακινήσαμε για γνωριμία με το έργο του Στέλιου Ξεφλούδα, αλλά και πολλοί από τους νέους συγγραφείς που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό έχουν σημειώσει μια αξιόλογη πορεία στα ελληνικά γράμματα..
Υπενθυμίζουμε ότι τα θέματα των τριών προηγουμένων διαγωνισμών ήταν :
-Επιστροφή στο χωριό
-Έγκλημα στο χωριό
-Ο καπνός
Τα διηγήματα που διακρίθηκαν στους τρεις διαγωνισμού κυκλοφορούν ήδη σε ειδικές εκδόσεις.
Τα δεκατέσσερα πρώτα διηγήματα που ξεχώρισαν στον Δ Διαγωνισμό Διηγήματος, θα δημοσιευτούν επίσης σε ειδική Ανθολογία, ενώ θα δοθούν και εννιά έπαινοι.
Στην Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού εκ μέρους του Συλλόγου μετέχουν ο επίτιμος πρόεδρος Δημήτρης Χαλατσάς, δικηγόρος- συγγραφέας και ο αντιπρόεδρος Κώστας Στοφόρος, δημοσιογράφος –συγγραφέας.
Τα υπόλοιπα μέλη ήταν οι:
-Χρήστος Αρμάνδος Γκέζος, νικητής Γ Διαγωνισμού –συγγραφέας
-Γλυκερία Γκρέκου, εκπαιδευτικός –συγγραφέας
-Εύα Στάμου, ψυχοθεραπεύτρια -συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου