Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

17 Ιουνίου Ξεκινούν πάλι οι περίπατοι στην Πλάκα!


Περίπατος στην Πλάκα γεμάτος ιστορίες μυστηρίου...

Από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για το κοινό, όπως και όλα τα μουσεία της χώρας.

Την ίδια εβδομάδα ξεκινούν και πάλι οι περίπατοι στην Πλάκα που τόσο έλειψαν σε όλους μας.
Έτσι: Την Τετάρτη 17 Ιουνίου στις 7μμ θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος μας περίπατος
Ένα ρομαντικό ταξίδι στους δρόμους και τα στενά της Πλάκας

Ιστορίες πραγματικές και φανταστικές, ιστορίες που πέρασαν στον κινηματογράφο και στη λογοτεχνία. Ποιήματα, μυθιστορήματα, σενάρια…

Από τη Μενεξεδένια Πολιτεία στον Μιμήκο και τη Μαίρη κι από τη Σοφία Λασκαρίδου και τον Περικλή Γιαννόπουλο μέχρι τους μοναχικούς περιπάτους του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, τα ποιήματα του Δροσίνη, τα πάθη του Παλαμά, τη γνωριμία της Μαρώς με τον Γιώργο Σεφέρη, το ξανθό κορίτσι από τη Σαντορίνη, ο έρωτας είναι ο πρωταγωνιστής.  

Αλλά και οι Έλληνες και ξένοι σκηνοθέτες έκαναν την Πλάκα σκηνικό μεγάλων ερώτων του σελιλόιντ. Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Μάρω Κοντού και Γιώργος Κωνσταντίνου, Μαρίνα Καλογήρου και Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Ανδρέας Μπάρκουλης και Κάκια Αναλυτή και τόσα άλλα ζευγάρια έζησαν μοναδικές κινηματογραφικές ιστορίες αγάπης

Τετάρτη 24 Ιουνίου στις 7μμ

Ταξίδι στη Βυζαντινή Αθήνα με τον Γιάννη Καλπούζο

Η γραφή είναι μια περιπέτεια, μια διαρκής μάχη" - Γιάννης ...

Το νέο μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου «Εράν» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός διαδραματίζεται σε ένα μεγάλο του μέρος στην Αθήνα της εποχής της εικονομαχίας και της ανάδειξης της Ειρήνης της Αθηναίας στον θρόνο του Βυζαντίου.

Ο συγγραφέας ζωντανεύει με μοναδικό τρόπο την καθημερινότητα εκείνης της εποχής. Κομβικά σημεία η Πύλη του Αδριανού, το Μνημείο του Λυσικράτη,  οδός Τριπόδων κ.α.

Στον περίπατό μας θα είναι μαζί μας για να μας μιλήσει για τα σημεία που τον ενέπνευσαν, και θα μας κάνει μια μοναδική ξενάγηση στη Βυζαντινή Πλάκα.

Παράλληλα θα επισκεφθούμε σημαντικές βυζαντινές εκκλησίες, θα μάθουμε για την παρακμή της Αθήνας αλλά και για τις φωτεινές στιγμές. Θα ανακαλύψουμε τη μοναδική προσωπικότητα του Μητροπολίτη Μιχαήλ Χωνιάτη και θα μάθουμε τι τελικά οδήγησε στη Φραγκοκρατία αλλά και τι άφησε αυτή στην πόλη.

Οδηγός μας σε αυτές τις διαδρομές ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Στοφόρος.
Εκδήλωση ενδιαφέροντος:

Τρόποι Πληρωμής:


Η συμμετοχή κοστίζει συνολικά 12€
Για την εξασφάλιση της θέσης σας απαραίτητη είναι η προπληρωμή
Πλη­ρο­φο­ρίες / Κρατήσεις: 210 3250341 / info@ekedisy.gr
Μου­σείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα

Κανόνες συμμετοχής στην δράση, προς περιορισμό της διασποράς του COVID-19:
  Μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να συμμετέχουν στην ομάδα 20 άτομα
Ο ξεναγός χρησιμοποιεί υποχρεωτικά μάσκα καθ’ όλη την διάρκεια του περιπάτου.
Οι συμμετέχοντες οφείλουν να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας, όπως ορίζονται από τις αρμόδιες αρχές
Συνιστάται η χρήση προστατευτικών μασκών και αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος με περιεκτικότητα 70% σε αιθυλική αλκοόλη κατ’ ελάχιστον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου