Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Κεφτέδες μελιτζάνας αλά Καλαβρέζε: Γευστικές και άλλες εκπλήξεις από την Καλαβρία!



Κάτι "ψήνεται" ...
Μέσα στον Ιούνιο, άνευ απροόπτου, θα ταξιδέψουμε στην Καλαβρία, μέσα από γεύσεις, αφηγήσεις και μουσικές.

Περισσότερες ανακοινώσεις προσεχώς.

Προς το παρόν πειραματίζομαι.
Με τις υποδείξεις της κυρίας Βασιλικής Βούρδα που ζει στο Ρήγιο της Καλαβρίας εξερευνώ την εξαιρετική κουζίνα της περιοχής της "μεγάλης Ελλάδας".

Έτσι σήμερα έφτιαξα μια παραλλαγή (αφού μου λείπουν τα υπέροχα τυριά της περιοχής) των κεφτέδων μελιτζάνας που είναι ένα τυπικό πιάτο της κουζίνας της Καλαβρίας.
Η δική μου πινελιά ήταν να τα δοκιμάσω έχοντας στο πιάτο λίγο γιαούρτι και ένα μπολάκι με σος:
Μαγιονέζα, μουστάρδα, ξύδι, λάδι, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη.
Τους έκανα στη λαδόκολλα και όχι στο τηγάνι


Κεφτεδάκια μελιτζάνας από την Καλαβρία

Υλικά
Δυο μελιτζάνες
100 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά (ή ψωμί μουσκεμένο σε νερό)
70 γραμμάρια πεκορίνο (έβαλα γκράνα)
100 γραμμάρια provola Silana ή caciocavallo silano (έβαλα Μοτσαρέλα)
Ένα αυγό και ένας κρόκος
Ένα κλαδάκι ψιλοκομμένου μαϊντανού
Αλεύρι


Κόβουμε και βράζουμε τις μελιτζάνες σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Τις σφίγγουμε ώστε να φύγουν όλα τα υγρά.
Πλάθουμε ανακατεύοντας όλα τα συστατικά εκτός από το μαλακό τυρί.
Φτιάχνουμε κεφτεδάκια βάζοντας στο κέντρο τους το τυρί.
Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι

Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε σε λαδόκολλα στον φούρνο







Τα σέρβιρα με σαλάτα ρόκα/ παρμεζάνα απλή, μόνο με λεμονάκι και λάδι




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου