Ο Απόστολος Αποστολίδης γεννήθηκε το 1925 στον
Πανουργιά Φωκίδας. Το 1937, σε ηλικία 12 ετών, ήρθε στην Αθήνα όπου εγκαταστάθηκε
και µεγάλωσε στη Νέα Σµύρνη. Το 1948 µετακόµισε στο Πέραµα για να είναι κοντά
στη µεγαλύτερη αδερφή του. Ξεκίνησε να εργάζεται ως γαλατάς. Έφτιαχνε γάλα και
γιαούρτι, τα οποία µοίραζε µε το τρίκυκλό του. Το 1950 ανοίγει µε τη σύζυγό του
Γιαννούλα – και αυτής η καταγωγή από τον Πανουργιά- το ζαχαροπλαστείο ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ,
το οποίο σήµερα µετρά 70 χρόνια ιστορίας. Η παράδοσή του συνεχίζεται από τη
µικρότερη κόρη του Ρένα µε τα «µυστικά» να περνούν στην 3η γενιά.
Ονόμασε το άσπρο γλυκό Γκίωνα λόγω το ότι το έφτιαχνε
με άσπρη κρέμα και σοκολάτα και οι κορυφές του βουνού είναι πάντα άσπρες.
Σύμφωνα με λιλιπούτεια ειδική της σοκολάτας, μακράν τα καλύτερα γλυκά στην Αττική τα έχει το Ζαχαροπλαστείο Παρνασσός!
Θα έχουμε την ευκαιρία να τα δοκιμάσουμε στην εκδήλωση του Προοδευτικού Συλλόγου "Τα Καστέλλια".
Ευχαριστούμε θερμά το ζαχαροπλαστείο Παρνασσός και την κυρία Ειρήνη Απ. Αποστολίδου. Κοντοχωριανή μας που διαπρέπει στο Πέραμα. Το ζαχαροπλαστείο λειτουργεί από το 1952 (Ηπείρου 84- 86, τηλ. 2104411603 r.a.apostolidou@gmail.com )
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου