Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Παραμύθια γεμάτα κέφι!





3ο Φεστιβάλ Παραμυθιού στο Χαλάνδρι
Αναζητώντας τις ρίζες μας
Σεμινάρια γεμάτα παραμύθια και ιστορίες

Ο Ίκαρος δεν πνίγηκε τελικά, αλλά παντρεύτηκε στην Ικαρία, ο Ιάσονας δεν πήρε το Χρυσόμαλλο Δέρας αλλά ανέβηκε στον θρόνο της Ιωλκού, ο Κακός Λύκος δεν ήταν και τόσο …κακός, ενώ δημιουργήθηκε και μια πέμπτη εποχή του χρόνου!

Αυτά και άλλα πολλά έγιναν στα σεμινάρια παραμυθιού στο Χαλάνδρι!

Ο Δήμος Χαλανδρίου σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης  του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Παραμυθιού στο Χαλάνδρι.

Ως θέμα του 3ου Φεστιβάλ έχει επιλεγεί το «Αναζητώντας τις ρίζες μας»

Το Φεστιβάλ απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενηλίκους και η στόχευσή του, πέρα από την ψυχαγωγία και τη γνωριμία με τον κόσμο του παραμυθιού, είναι η γνωριμία με τις ρίζες και την παράδοση μέσα από βιωματικές δράσεις και παραμύθια.

Σκοπός του 3ου Φεστιβάλ είναι τα παιδιά να γνωρίσουν τις ρίζες τους και να αναδείξουν τον πολιτισμό των «μικρών πατρίδων» μέσα από το παραμύθι.

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιείται κύκλος σεμιναρίων δημιουργίας παραμυθιού,  στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου.

Μέσα από τη βιωματική προσέγγιση του κόσμου των παραμυθιών, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να τα αξιοποιούν στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ παράλληλα προετοιμάζονται για τις ιστορίες που θα δημιουργήσουν μαζί με ομάδες παιδιών από τα Δημοτικά Σχολεία, τα Νηπιαγωγεία αλλά και τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Χαλανδρίου.


Ήδη μέσα από αυτή τη διαδικασία έχουν δημιουργηθεί και δραματοποιηθεί αρκετά παραμύθια με άξονα την τοπική ιστορία, τη μυθολογία κ.α.

Μετά την ολοκλήρωση των σεμιναρίων τον Μάρτιο, θα συνεχιστούν οι δράσεις σε σχολεία και τοπικούς συλλόγους.

Τα παραμύθια που θα δημιουργήσουν οι ομάδες των παιδιών θα παρουσιαστούν σε μια γιορτή -Φεστιβάλ Παραμυθιού την Κυριακή 9 Ιουνίου στο Θέατρο της Ρεματιάς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου