Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Εκπαίδευση και ...ο Κώδικας της Λέρου


Υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου και με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων πραγματοποιείται στις 10-12 Μαΐου 2019 στην Αθήνα το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο «Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: Σχολείο και Πολιτισμός», το οποίο συνδιοργανώνουν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ, η Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος και το Κολλέγιο Αθηνών.
Στο πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνονται Κεντρικές Ομιλίες, Συμπόσιο για τη Σχολική Ιστορία και τα Προγράμματα Σπουδών από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής καθώς και πλήθος εργαστηρίων που διοργανώνονται σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση.
Περισσότερες από 300 εισηγήσεις, 400 εισηγητές, 36 εργαστήρια, θα καλύψουν ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων που αφορά στη σχέση του σχολείου με τον Πολιτισμό.
Απευθύνεται σε Πανεπιστημιακούς Καθηγητές, στελέχη της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων, φοιτητές, σπουδαστές, ερευνητές,  εμψυχωτές ομάδων άτυπης εκπαίδευσης και σε όποιον γενικότερα ενδιαφέρεται για τις θεματικές του.
Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Μαΐου στις 6 το απόγευμα.
            Χορηγοί του Συνεδρίου είναι οι εκδόσεις Γρηγόρης, Εν Πλω, Μένανδρος, Μεταίχμιο, το Ινστιτούτο OSD Ελλάδας -Σχολή Μωραΐτη και η Skag.
Το πλήρες πρόγραμμα στη διεύθυνση:  http://ekedisyconference.weebly.com/uploads/1/3/4/7/13471246/program_print.pdf

ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Κολλέγιο Αθηνών – Κολλέγιο Ψυχικού, Στεφάνου Δέλτα 15, Ψυχικό, 15452


Ο Κώδικας της Λέρου στο Συνέδριο

Το Σάββατο 11 Μαΐου στις 11.30 στην Αίθουσα 5, στη θεματική "Λογοτεχνία και Δημιουργική γραφή" θα παρουσιαστεί εισήγηση από την Ευαγγελία Μουλά και τον Κωνσταντίνο Μαλαφάντη με θέμα: 
 Από τη λογοτεχνία στα παιχνίδια εναλλακτικής πραγματικότητας: προϋποθέσεις, κριτήρια και περιορισμοί του μετασχηματιστικού σχεδιασμού στον Κώδικα της Λέρου του Κ. Στοφόρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου