Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Σήμερα μαγειρεύουμε γιουβαρλάκια και ρυζόγαλο


Αποτέλεσμα εικόνας για 20 σεφ 11 μαμάδεσ κι εγω

Σημερινή ανάρτηση στο facebook
"Καθώς #MenoumeSpiti, το βιβλιοπωλείο Το Μικρό Δέντρο στα Γιάννενα μας προτείνει να δοκιμάσουμε, οι μπαμπάδες και όχι μόνο, τις συνταγές στο βιβλίο του Κώστα Στοφόρου (Kostas Stoforos) "20 σεφ, 11 μαμάδες κι εγώ! - 111 συνταγές και ιδέες διατροφής": https://kritiki.gr/product/20-sef-11-mamades-ki-ego/

Από τις Εκδόσεις Κριτική κυκλοφορούν τα βιβλία του Κώστα Στοφόρου "Ημερολόγιο ενός πατέρα" σε 3 τόμους και "20 σεφ, 11 μαμάδες κι εγώ!": http://kritiki.gr/book_author/στοφοροσ-κωστασ/
Μπορείτε να παραγγείλετε τα βιβλία του από το website των Εκδόσεων Κριτική με δωρεάν τα έξοδα αποστολής"

Έτσι κι εγώ μοιράζομαι μαζί σας δυο ωραίες και απλές συνταγές από το βιβλίο.
Οι συνταγές είναι από τον συγχωριανό μου σεφ Άγγελο Σέρτη 

Αντιγράφω το τότε βιογραφικό του από το βιβλίο: 
"Ο Άγγελος Σέρτης υπηρετεί στην Πολεμική Αεροπορία με τον βαθμό του επισμηνία και την ειδικότητα του μάγειρα. Έχει εκπαιδευθεί στη Σχολή Μαγείρων στο Γύθειο και στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Αναβύσσου. Τη στιγμή αυτή υπηρετεί στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου μαγειρεύει για όλους τους ασθενείς, αλλά και για τα περίπου 100 παιδιά του παιδικού σταθμού, ηλικίας μέχρι 5 ετών. Διάλεξε τις συνταγές που προτιμούν τα περισσότερα παιδιά και μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα στο σπίτι."


Αποτέλεσμα εικόνας για γιουβαρλάκια

Γιουβαρλάκια

Υλικά

½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο 
1 μεγάλο κρεμμύδι
½ ποτήρι του κρασιού ρύζι
Μαϊντανό
Δυόσμο
1 καρότο
1 πιπεριά
3 αυγά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Λίγο γάλα
Λίγο ξίδι
Αλεύρι
Αλάτι & πιπέρι
Χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά και τα κόβουμε πολύ ψιλά. Μετά ρίχνουμε τον κιμά μαζί με ένα αυγό, το αλατοπίπερο και το ρύζι. Ρίχνουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, το γάλα και το ξίδι. Ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε το μίγμα για δέκα περίπου λεπτά να σφίξει. Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρώς. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και λάδι και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε μια πιατέλα. Στο ζωμό που βράζει προσθέτουμε λίγο λεμόνι κι αν θέλουμε λίγο ρύζι. Μόλις βράσει το ρύζι φτιάχνουμε το αυγολέμονο και ξαναρίχνουμε τα γιουβαρλάκια. Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και τα αφήνουμε. 

Ρυζόγαλο

Αποτέλεσμα εικόνας για ρυζόγαλο
Υλικά
1 κουτί γάλα εβαπορέ
½ ποτήρι του κρασιού ρύζι
2- 3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
½ κούπα ζάχαρη
Κανέλα

Εκτέλεση

Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ρύζι. Το βάζουμε σε μια άκρη. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και αραιώνουμε με νερό. Ανακατεύουμε τακτικά κατά το βράσιμο για να μην καεί και να μη κολλήσει το γάλα.
Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με νερό μέχρι να γίνει σαν κρέμα και το ρίχνουμε στο γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μίγμα και στη συνέχεια το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ρύζι και τη ζάχαρη. Σερβίρουμε με κουτάλα σερ μικρά μπολάκια και αφού τα αφήσουμε περίπου μια ώρα έξω να κρυώσουν, τα βάζουμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου