Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Κυριακή: «Πέρασα κι εγώ από κει κι είχα παπούτσια από χαρτί» στην ΕΡΤ2

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 5μμ στην ΕΡΤ2 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ  «Πέρασα κι εγώ από κει κι είχα παπούτσια από χαρτί» (παραμύθια για πάντα)

Ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών.
Γιαγιάδες και παππούδες, λαϊκοί παραμυθάδες της ελληνικής υπαίθρου αφηγούνται στον κινηματογραφικό φακό παραμύθια και ιστορίες.
 

Μια ταινία για τους τελευταίους, ίσως, ανθρώπους της αγροτικής ζωής μέσα στους οποίους είναι ακόμα ζωντανός ο απόηχος αιώνων προφορικής αφήγησης.
Παραμύθια του κάμπου και των βουνών.
Παραμύθια για πάντα.

Διάρκεια ταινίας: 115 λεπτά

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Βασίλης Λουλές
Παραγωγή: e-trikala ΑΕ © 2014
Υπό την Αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων, νομού Τρικάλων.
Σενάριο: Βασίλης Λουλές, Κώστας Μαχαίρας
Μοντάζ: Κινάν Ακάουϊ
Διεύθυνση φωτογραφίας: Μιχάλης Γερανιός
Φωτογραφίες γυρισμάτων: Μάνος Κριτσωτάκης
Μουσική: Νίκος Κυπουργός

Δείτε ένα 14λεπτο απόσπασμα:
https://www.youtube.com/watch?v=7IbgcfzCL3Y

Ένα ντοκιμαντέρ που το Πανεπιστήμιο ΧΑΡΒΑΡΝΤ των ΗΠΑ συμπεριέλαβε στη συλλογή του με ταινίες από όλο τον κόσμο, ώστε να χρησιμοποιείται για ερευνητικούς σκοπούς αλλά και στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αρκετά ακόμα Πανεπιστήμια της Αμερικής έχουν ζητήσει να κάνουν το ίδιο.
Αγγλικός τίτλος της ταινίας: «And I Also Passed by There and Had Paper Shoes to Wear».

Προβλήθηκε τα Χριστούγεννα του 2015, επί 4 εβδομάδες, σε κινηματογραφικές αίθουσες Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
-Γυρίστηκε σε χωριά των Τρικάλων Θεσσαλίας το καλοκαίρι του 2013.
-Προβλήθηκε για πρώτη φορά στα Τρίκαλα και στη συνέχεια στην Αθήνα στο "Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης" επί σειρά ημερών (Φεβρ. 2014).
-Συμμετείχε στο "Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης" (Μάρτιος 2015), στο "Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου" (Ιανουάριος 2016) και αλλού.
-Συμμετείχε σε αφιερώματα για την Παγκόσμια Ημέρα Αφήγησης (20 Μαρτίου) που οργανώθηκαν στο Δήμο Αθηναίων, στη Βιβλιοθήκη Γρεβενών, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου/Ρόδος, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αφήγησης Πηλίου (Αύγουστος 2014), σε καλοκαιρινές εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
-Τον Οκτώβριο του 2015 ξεκίνησε την διεθνή του πορεία με τη θερμή υποδοχή που είχε στην πρεμιέρα του στη Νέα Υόρκη (New York City Greek Film Festival).
Η μετάφραση στα αγγλικά και η κόπια με τους αγγλικούς υπότιτλους έγιναν με την οικονομική ενίσχυση της ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ “ΟΛΥΜΠΟΣ”.
-Είναι ανάμεσα στις ταινίες του Βασίλη Λουλέ που προβάλλονται σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ σε περιοδείες που οργανώνει ο σκηνοθέτης μετά από πρόσκλησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου