Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Το Κορίτσι του Πέτρου κάθεται στο θρανίο του Μουσείου!



Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης για τέσσερις Δευτέρες του Φεβρουαρίου (7 το απόγευμα) φέρνει τους συγγραφείς στα …θρανία!

Ένας πρωτότυπος κύκλος παρουσιάσεων που απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά, αλλά και σε όσους αγαπούν το βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά και νέους.
Κοινό στοιχείο των βιβλίων, που προσεγγίζουν με ξεχωριστό τρόπο τα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, είναι το γεγονός ότι διαδραματίζονται ή έχουν ως επίκεντρο τη σχολική τάξη.

Ο κύκλος αυτός κλείνει τη Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου με την παρουσίαση του βιβλίου «Το κορίτσι του Πέτρου» της Αργυρώς Μουντάκη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. 


  • Κεντρική ομιλήτρια για το βιβλίο θα είναι η κορυφαία συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Λότη Πέτροβιτς –Ανδρουτσοπούλου, αγαπημένη όλων μας. 
  • Για τον σχολικό εκφοβισμό θα μιλήσει η Δρ. Μαρία Μουσμούτη, Εκτελεστική Διευθύντρια του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου-Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου*
  • Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός Φωτεινή Ντεμίρη
  • Η συγγραφέας του βιβλίου Αργυρώ Μουντάκη θα παρουσιάσει φύλλο εργασίας, έτοιμο υλικό, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί στο μάθημά τους. 

  • Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Στοφόρος


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Πολυπρόσωπο και πολυθεματικό το βιβλίο της Αργυρώς Μουντάκη. Η συγγραφέας καταπιάνεται με επιτυχία με μια σειρά θεμάτων: Ο ρατσισμός και η ενδοσχολική βία με επίκεντρο την ελληνική κρίση, ο έρωτας, η σχέση ανάμεσα στα αδέρφια και οι σχέσεις ενηλίκων και παιδιών. Η Αλίσα άρτι αφιχθείσα στην Ελλάδα προσπαθεί να προσαρμοστεί σ’ ένα περιβάλλον που γίνεται για πολλούς λόγους ολοένα και πιο αφιλόξενο. Η Αλκμήνη που ζει σε μια διαρκή σύγκρουση με τον μεγαλύτερο αδερφό της, τον Πέτρο, παρακολουθεί την φιλία που γεννιέται ανάμεσα στον αδερφό της και την Αλίσα, τον εφηβικό αγνό έρωτα, ενώ ένα χνουδωτό αρκουδάκι από την Κίνα μας εισάγει στα προβλήματα της παγκοσμιοποίησης και της κινητικότητας των εργαζομένων. Ένα βιβλίο με ευαισθησία και με πολλά εναύσματα για συζητήσεις των παιδιών με τους ενήλικες, γονείς και εκπαιδευτικούς.  


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 
Πληροφορίες: Τριπόδων 23, Πλάκα, 10558, Αθήνα
Τηλ.:2103250341,  6937219160   info@ekedisy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου