Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Ένα συνέδριο για την Παιδεία με ξεχωριστή σημασία



1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

«Προγράμματα Σπουδών − Σχολικά εγχειρίδια:
από το παρελθόν στο παρόν και το μέλλον»

 

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ, η Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος και το PIERCE- Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος συνδιοργανώνουν το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο «Προγράμματα Σπουδών − Σχολικά εγχειρίδια: Από το παρελθόν στο παρόν και το μέλλον».

Το Συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Μαρτίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Νέου Μουσείου Ακρόπολης,  από τις 18:00 έως τις 20:00. Οι εργασίες του θα συνεχιστούν στις 5 & 6 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του PIERCE ‒ Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή).

Συνδυάζοντας θεωρία και πράξη, στο πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνονται καινοτόμα βιωματικά εργαστήρια, που διοργανώνονται σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου απευθύνεται σε στελέχη της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων, φοιτητές παιδαγωγικών σχολών, εμψυχωτές ομάδων άτυπης εκπαίδευσης και σε όποιον ενδιαφέρεται για θέματα Παιδείας.
Ήδη οι συμμετοχές με εισηγήσεις έχουν ξεπεράσει τις 300 ενώ αναμένεται να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου περισσότεροι από 600 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων.
Στο συνέδριο προσκεκλημένοι είναι Στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, εκπρόσωποι του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής , Μέλη ΔΕΠ από τα Πανεπιστήμια όλης της χώρας και της Κύπρου ενώ συμμετέχουν με εισηγήσεις και ομιλίες Μέλη ΔΕΠ, Σχολικοί Σύμβουλοι, και εκπαιδευτικοί προσχολικής, δημοτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στο Συνέδριο θα παραστούν ακόμα και θα  χαιρετήσουν εκπρόσωποι των επιστημονικών και συνδικαλιστικών φορέων της εκπαίδευσης.
Σημαντική είναι η συμβολή του Συνεδρίου και στον Διάλογο για την Παιδεία αφού τα πορίσματά του θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν και από τους αρμόδιους φορείς. 
Οι θεματικές ενότητες που θα απασχολήσουν το Συνέδριο είναι οι εξής:
1.            Αναλυτικά προγράμματα
2.            Σχολικά εγχειρίδια
3.            Διδακτική Μεθοδολογία
4.            Εκπαιδευτική Πολιτική
5.            Ιστορία της Παιδαγωγικής και της Εκπαίδευσης
6.            Εκπαιδευτικά Προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων
7.            Εκπαιδευτικά Προγράμματα Πολιτιστικών Φορέων και Μουσείων
8.            Μουσειοπαιδαγωγική

Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου:


Πληροφορίες
Τριπόδων 23, Πλάκα, 10558, Αθήνα
Κινητό:  6937219160  σταθερό: 210 3250341
web.: http://www.ekedisy.gr/
email:info@ekedisy.gr
ekedisy@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου