Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Τα κάναμε θάλασσα ...(τα παραμύθια) στο Ηράκλειο της Κρήτης

Έφτασε πια η ώρα τα παραμύθια που γεννήθηκαν στη Σύρο να ταξιδέψουν σε όλες τις θάλασσές μας.
Πρώτος σταθμός το Ηράκλειο της Κρήτης και το βιβλιοπωλείο Δοκιμάκης.
Νιώθω μεγάλη χαρά και συγκίνηση που είμαι μέρος αυτής της όμορφης προσπάθειας.
Είχα γράψει και τότε, γυρνώνταςαπό τη Σύρο και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.
Να ευχαριστήσω με την ευκαρία τα παιδιά από το Δημοτικό Σχολείο των Αλίντων της Λέρου που ικονογράφησαν το παραμύθι μου και βεβαίως τον Διευθυντή του Σχολείου κύριο Αναστάσιο Χατζηλάρη καθώς και τον υπεύθυνο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λέρου Δημήτρη Σταματέλο για την πολύτιμη βοήθειά τους.



Τώρα  ....αντιγράφω:

"Και ναι ...«Τα κάναμε θάλασσα… (τα παραμύθια)» είναι ο τίτλος ενός βιβλίου (μας) που μόλις κυκλοφόρησε!

...και θα σας παρουσιάσουμε κάποια από αυτά!


Ναι....αυτή τη φορά τα «Παραμύθια του Σαββάτου» θα γεμίσουν με …νερό!
Ένα βιβλίο γεμάτο με νερένιες ιστορίες που έγραψαν άνθρωποι που λατρεύουν τα παραμύθια. Νέοι συγγραφείς που ανταμώσανε πριν λίγους μήνες σε ένα πανέμορφο νησί και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους έγινε… βιβλίο!
Έτσι λοιπόν, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016, στις 12.00 το μεσημέρι στο βιβλιοπωλείο «Δοκιμάκης» τρεις ιστορίες θα ζωντανέψουν που σαν θέμα τους έχουν το νερό!
Η Δήμητρα Καμπέλη θα μας πει την δική της ιστορία : «Που πας Σαχέντ; », η Μαρία Μελεσσανάκη : «Μια χελώνα μια φορά » και η Ελένη Μπετεινάκη : « Το ταξίδι μιας χιονονιφάδας».
Παραμύθια λοιπόν ξεχωριστά που μιλούν για πρόσφυγες, για χελώνες που χρειάζονται φίλους και για χιονονιφάδες που καταφέρνουν να φτάσουν ίσαμε τον ήλιο…
Κι είναι η χαρά μας πολύ μεγάλη και θέλουμε να σας την μοιράσουμε… δίνοντας σας τούτο το βιβλίο, που εκδόθηκε και διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ από το «Νήσων Περίπλους», Δίκτυο Αναπτυξιακών Εταιριών Νησιώτικης Ελλάδας. "
Το βιβλίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης ΕΓΤΑΑ).
Να είστε όλοι εκεί!
Εμείς θα σας αφηγηθούμε τα παραμύθια μας και εσείς θα μας πείτε αν τελικά τα κάναμε …θάλασσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου