Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Ο Κώδικας της Λέρου στον 13ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης του Δήμου Χαλανδρίου

Τα παιδιά στη Λέρο με τον "Κώδικα" στα χέρια, δίνουν τη σκυτάλη στο Χαλάνδρι

Μεγάλη χαρά!
Ο "Κώδικας της Λέρου" επιλέχθηκε, ανάμεσα σε ξεχωριστά βιβλία παιδικής λογοτεχνίας για την Ε Δημοτικού στον 13ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης του Δήμου Χαλανδρίου


13 χρόνια Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος»
13 χρόνια Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης
Για 13η χρονιά συνεχίστηκε το ετήσιο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας «που πραγματοποιείται στον Δήμο Χαλανδρίου και διοργανώνεται από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαλανδρίου και την Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος», σε συνεργασία με τα Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης από το 2005. Ο Μαραθώνιος έχει ως στόχο την καλλιέργεια της σχέσης των παιδιών με τη λογοτεχνία και στο επίκεντρό του βρίσκονται η χαρά και η απόλαυση της ανάγνωσης.
Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το έντυπο με τα βιβλία που επιλέχθησαν από τις βιβλιοθηκονόμους της Παιδικής Βιβλιοθήκης Μίμης Βασιλόπουλος και που πρέπει να διαβάσουν οι μαθητές που θα συμμετάσχουν – α’ φάση διαγωνισμού. 

Η γιορτή έναρξης του 13ου Μαραθωνίου θα γίνει το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, στις 12.00 στην Παιδική Βιβλιοθήκη Μίμης Βασιλόπουλος.
Πληροφορίες:
Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαλανδρίου
Φιλ. Εταιρείας & Τομπάζη 18, 152 32 Χαλάνδρι
Τ 210 6820464 Ε vivliothiki@halandri.gr
Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος»
Παλαιολόγου, Αβέρωφ & Σόλωνος, 152 32 Χαλάνδρι
Τ | F 210 6801654 E mvaslib@otenet.gr paidiki.vivliothiki@halandri.gr

Λίγα λόγια για την Παιδική Βιβλιοθήκη Μίμης Βασιλόπουλος...
Η Παιδική Βιβλιοθήκη άνοιξε τον Απρίλιο του 2005 και είναι παράρτημα της βιβλιοθήκης του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου. Στεγάζεται στον παλιό σταθμό του τρένου, κοντά στην εκκλησία της Αγίας Άννας. Η ανακαίνιση και η άρτια διαμόρφωση του εσωτερικού και του περιβάλλοντος χώρου είναι αποκλειστική δωρεά των Βιβλιοπωλείων Ευριπίδης, που εξακολουθούν να τη στηρίζουν οικονομικά και ηθικά. Η Παιδική Βιβλιοθήκη είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μίμη Βασιλόπουλου.
Τι είναι ο Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης
Η ιδέα του Μαραθωνίου Παιδικής Ανάγνωσης γεννήθηκε το 2005, στα πλαίσια μιας διαρκούς προσπάθειας των Βιβλιοπωλείων Ευριπίδης να φέρουν τους μικρούς αναγνώστες πιο κοντά στον κόσμο του βιβλίου. Η πρωτοβουλία αυτή βρήκε ένθερμους οπαδούς το Δήμο Χαλανδρίου, το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο και την Παιδική Βιβλιοθήκη Μίμης Βασιλόπουλος (Βραβείο 2013 του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου – Ελληνικού Τμήματος ΙΒΒΥ, και 2 φορές υποψήφια για το διεθνές βραβείο Astrid Lindgren). Με την υποστήριξή τους ο πρώτος Μαραθώνιος Παιδικής Ανάγνωσης διεξήχθη τη σχολική χρονιά 2005-2006.
Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα για μαθητές δημοτικού, που διαβάζουν προτεινόμενα βιβλία (από τις βιβλιοθηκονόμους και τους εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων του Χαλανδρίου) και βραβεύονται στη συνέχεια για τη συμμετοχή τους.
Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη και η προώθηση της ανάγνωσης στα παιδιά του δημοτικού, καθώς και η ενίσχυση της δημιουργικότητας με αφετηρία το καλό βιβλίο. Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με δημιουργικές δραστηριότητες σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όπως παρουσιάσεις των προτεινόμενων βιβλίων στην παιδική βιβλιοθήκη και στα σχολεία, διαδραστικά παιχνίδια με τα βιβλία της βιβλιοθήκης και άλλες δράσεις που βοηθούν στη διαμόρφωση της  αναγνωστικής συμπεριφοράς των παιδιών.
Το πρόγραμμα υποστηρίζουν με τις προσφορές τους κάθε χρόνο oι εκδότες προσφέροντας βιβλία, συγγραφείς και εικονογράφους για εκδηλώσεις και τα μεγάλα δώρα στο τέλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου