Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017

Τελετή βράβευσης E’ Διαγωνισμού Διηγήματος «Στέλιος Ξεφλούδας»

Αποτέλεσμα εικόνας για καστελλιώτικα νέα

O Προοδευτικός Σύλλογος «Τα Καστέλλια», η εφημερίδα Καστελλιώτικα Νέα, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Literature.gr  σας καλούν στην τελετή βράβευσης του E’ Διαγωνισμού Διηγήματος «Στέλιος Ξεφλούδας» με θέμα «Το Σχολείο», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου στις 6.30 μμ στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών (Δαφνομήλη 1Α, Αθήνα) .

Η ιδέα για το θέμα του Ε Διαγωνισμού ξεκίνησε από την προσπάθεια που έγινε για αξιοποίηση του παλιού σχολείου των Καστελλίων με τη δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Παράλληλα, θελήσαμε να δώσουμε έμφαση τόσο στο παρελθόν και στις αναμνήσεις από τα σχολικά χρόνια, όσο και στο παρόν και στο μέλλον του σχολείου. Τα Καστέλλια, ένα κεφαλοχώρι της Φωκίδας έχει μακρά παράδοση στα γράμματα ήδη από την εποχή της Τουρκοκρατίας.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Literature.gr που δέχθηκαν ευγενικά την πρόσκλησή μας για τη συνδιοργάνωση του Διαγωνισμού που με αυτό τον τρόπο αναβαθμίζεται και αποκτά μεγαλύτερη ευρύτητα.
Ο Διαγωνισμός που μετρά ήδη πέντε χρόνια ζωής, έχει ως στόχο την προβολή του έργου του Καστελλιώτη δημιουργού αλλά και την ανάδειξη νέων συγγραφέων μέσα από το διήγημα και το γραπτό λόγο. Ο Στέλιος Ξεφλούδας γεννήθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα στα Καστέλλια, ανήκε στην περίφημη Γενιά του ’30,  ήταν από τους ιδρυτές της περίφημης «Σχολής της Θεσσαλονίκης» και θεωρείται ως ο εισηγητής του «εσωτερικού μονολόγου» στην Ελληνική Λογοτεχνία.

Πιστεύουμε ότι μέχρι σήμερα έχουν υπηρετηθεί –στο μέτρο των δυνατοτήτων μας -και οι δυο αυτοί στόχοι, αφού και παρακινήσαμε για γνωριμία με το έργο του Στέλιου Ξεφλούδα, αλλά και πολλοί από τους νέους συγγραφείς που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό έχουν σημειώσει μια αξιόλογη πορεία στα ελληνικά γράμματα.

Υπενθυμίζουμε ότι τα θέματα των τεσσάρων προηγουμένων διαγωνισμών ήταν :

-Επιστροφή στο χωριό
-Έγκλημα στο χωριό
-Ο καπνός
-Ο Ξένος

Στην Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού εκ μέρους του Συλλόγου μετείχαν ο επίτιμος πρόεδρος Δημήτρης Χαλατσάς, δικηγόρος- συγγραφέας και ο αντιπρόεδρος Κώστας Στοφόρος, δημοσιογράφος –συγγραφέας.

Τα υπόλοιπα μέλη είναι οι:

-Νίκος Γκαμαρλιάς, νικητής Δ Διαγωνισμού
-Δρ Ευαγγελία Κανταρτζή -Πρόεδρος Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
-Ντίνα Σαρακηνού –Διευθύντρια  Literature.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου