Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Παραμυθένιο Ταξίδι στην Αρχαία Αίγυπτο


Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στις 18.30 το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης σας περιμένουμε σε μια ξεχωριστή παρουσίαση για μικρούς και μεγάλους του βιβλίου "Ο πρίγκιπας με τα τρία πεπρωμένα" της Εύης Παπαδοπούλου και του Βασίλη Χρυσικόπουλου, σε εικονογράφηση της Farida El Gazzar που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μάρτης.

Θα ταξιδέψουμε στον αρχαίο αιγυπτιακό πολιτισμό μέσα από την ευφάνταστη παρουσίαση του αιγυπτιολόγου Βασίλη Χρυσικόπουλου και τη διαδραστική αφήγηση της αρχαιολόγου Εύης Παπαδοπούλου. Μετά την αφήγηση θα ακολουθήσει παιχνίδι με τα ιερογλυφικά σύμβολα.

Ο πρίγκιπας με τα τρία πεπρωμένα

«Τρία πεπρωμένα ορίζουν τη ζωή μου: ένας κροκόδειλος, ένα φίδι κι ένας σκύλος.»
Ο πρίγκιπας της Αιγύπτου αρνείται να ζήσει μέσα στον φόβο εξαιτίας της προφητείας των Επτά Αθώρ, γι’ αυτό παίρνει την απόφαση να ταξιδέψει και να γνωρίσει τη ζωή στις χώρες γύρω από τον Ευφράτη ποταμό. Εκεί θα έρθει αντιμέτωπος με τα τρία πεπρωμένα του και θα θελήσει να ορίσει ο ίδιος την πορεία της ζωής του.

Ο «Πρίγκιπας με τα τρία πεπρωμένα», το πρώτο παραμύθι της νέας μας σειράς «Αρχαία αιγυπτιακά παραμύθια», χρονολογείται στον 13ο π.Χ αιώνα, κατά τις αρχές της 19ης Φαραωνικής Δυναστείας, και σώζεται σε πάπυρο που φυλάσσεται στο Βρετανικό Μουσείο. Η ιστορία του πρίγκιπα, που συγκινεί με τη διαχρονικότητά της, παραμένει ζωντανή μέσα από τις αφηγήσεις των σύγχρονων Αιγυπτίων.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Κώστας Στοφόρος.

Είσοδος Ελεύθερη

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων: info@ekedisy.gr


Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23 -Πλάκα, Στάση Μετρό Ακρόπολη. Τηλ. 2103250341

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου