Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

20 παιδιά, 20 μυαλά στον Πύργο

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Για 21η χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους δίνει το καθιερωμένο ραντεβού του με τα παιδιά και τους εφήβους της Ηλείας από 1 έως 31 Δεκεμβρίου 2018 (διαγωνιστική εβδομάδα 1-8 Δεκεμβρίου), με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει εκατοντάδες ταινίες, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και παράλληλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον Πύργο, στην Πάτρα, στο Αγρίνιο, στο Μεσολόγγι, στην Αμαλιάδα και άλλες πόλεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς και στην Αθήνα.
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων οργανώνεται μια σειρά παραστάσεων και εκδηλώσεων για παιδιά και εκπαιδευτικούς με την Ομάδα Τέχνης Πάροδος, η οποία συμμετέχει στο Φεστιβάλ Ολυμπίας για 11η χρονιά. Οι εκδηλώσεις αυτές επικεντρώνονται κυρίως στην ψυχαγωγία και στην καλλιτεχνική έκφραση των παιδιών και των νέων δια μέσου του θεατρικού παιχνιδιού και του θεάτρου. Η πολύχρονη παρουσία της ομάδας (ιδρύθηκε το 1976) αλλά πρωτίστως η συνέπεια και η αφοσίωση με την οποία εργάζεται, την έχει καταστήσει ιδιαίτερα αγαπητή σε εκατοντάδες παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, που συμμετείχαν στις δράσεις της.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

Την Κυριακή 25/11/2018 και ώρα 18:00, θα παρουσιαστεί η θεατρική πράξη με τίτλο «20 παιδιά, 20 μυαλά», στο αίθριο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου. 

Η παράσταση βασίζεται σε κείμενα δημιουργικής γραφής της Στ’2 τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ζαχάρως της περιόδου 2017-2018. Το δρώμενο έχει σκηνοθετήσει η Μαρία Μενεγάκη, ενώ στις ερμηνείες θα είναι ο Γιάννης Μπρουκλόγιαννης, η Ελένη Καλογιάννη και η Μαρία Μενεγάκη. Τη θεατρική πράξη θα προλογίσει ο δάσκαλος της Στ’2 τάξης, Γιάννης Καδόγλου, ο οποίος παρότρυνε και επιμελήθηκε την δημιουργία των κειμένων.

Στη λήξη της θεατρικής πράξης θα παρουσιαστεί σε μεγέθυνση το σήμα του 21ου Φεστιβάλ, την εικαστική επιμέλεια του οποίου είχε η εικαστικός – ζωγράφος Μάρθα Τζαβάρα. Η δράση θα κλείσει με την προβολή ενός ολιγόλεπτου οπτικοακουστικού δείγματος, που προβάλλει τη συνεκπαίδευση μαθητών γενικής και ειδικής αγωγής με βάση το θεατρικό παιχνίδι. Τη σκηνοθεσία επιμελήθηκε ο Δημήτρης Καρατζάς.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 10 άτομα, , τα οποία χαμογελούν
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα

2 σχόλια: