Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Συμμετοχές για τη CINEμάθεια 2019

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, ωκεανός, δέντρο, φυτό, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό
Η "CINEμάθεια, 2019" περιμένει, μέχρι τις 14 Δεκέμβρη, να κατατεθούν στη Δ.Δ.Ε. Χίου, οι σχολικές αιτήσεις-συμμετοχές από τους νομούς Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσων και Κυκλάδων, έτσι ώστε στο 3ήμερο Φεστιβάλ της, τον ερχόμενο Ιούνιο, να ξεδιπλωθούν καινούριοι "θησαυροί" εικόνων, ιστοριών, αισθημάτων, καταγραφών και αναμνήσεων.

* Με τα θέματά της, απλωμένα μπροστά σε εκπαιδευτικούς και μαθητές («Ένα ποίημα, τραγούδι, διήγημα, παραμύθι, θρύλος ή φωτογραφία που μάς εμπνέει…» - για τις ταινίες μυθοπλασίας- και «…“Κεντώντας” το δέντρο της Μνήμης…» - για τις ταινίες ντοκιμαντέρ), ανυπομονεί να ξαναμπούν μπροστά οι...μηχανές της για ταξίδια πανέμορφα!
* Πώς;
Μέσα από τα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων, τις Δημιουργικές Ερευνητικές Εργασίες στα Γενικά Λύκεια, τη Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων των Επαγγελματικών Λυκείων, αλλά και μέσα από τα υπόλοιπα διδακτικά αντικείμενα σε όλα τα σχολεία Δ/θμιας Εκπ/σης, περιλαμβανομένων και των Ειδικών Σχολείων (Ε.Ε.Ε.ΕΚ και Ε.Ε.Ε. Γ-Λ), χωρίς να αποκλείονται, βέβαια, και τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.
* Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη διαδικασία και τις λεπτομέρειες ανάληψης του Προγράμματος, εδώ: https://drasischioub.weebly.com/…/cine%CE%BC%CE%AC%CE%B8%CE…
και, μπορείτε να κατεβάσετε, επίσης, την αίτηση συμμετοχής, από εδώ: https://drasischioub.weebly.com/…/_%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%92…
* Tέλος, στο τηλ. 2271 0 20239 (Δ.Δ.Ε. Χίου), η υπεύθυνη εκπαιδευτικού σχεδιασμού και συντονισμού τού Προγράμματος, Στέλλα Τσιροπινά, είναι στη διάθεσή σας για να απαντήσει σε πιθανά ερωτήματά σας. Ακούραστα και με χαρά, εννοείται, αφού η "CINEμάθεια" είναι πια το δικό μας Πρόγραμμα-Φεστιβάλ μαθητικών ταινιών, το Φεστιβάλ μαθητικών ταινιών Δ/θμιας Εκπ/σης Βορείου και Νοτίου Αιγαίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου