Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Ποιος ξεκίνησε την Black Friday;



Από το βιβλίο "Η συνωμοσία της Χιονάτης" (εκδόσεις Βακχικόν)

Ο Παπουτσωμένος Γάτος

Τι τα ήθελες γάτο μου; 
Μετά τον γάμο, το αφεντικό σου, ο Μαρκήσιος του Καραμπά έφυγε νεότατος από τη ζωή. Η πριγκίπισσα κληρονόμησε την αμύθητη περιουσία που με την πονηριά σου πήρατε από τον φοβερό και τρομερό Μάγο. Κάτι παλιάνθρωποι λένε πως τον Μαρκήσιο τον ξέκανε η Πριγκίπισσα. Συκοφαντίες… 

Εσύ που να τ’ ακούσεις όλα αυτά; 
Βρέθηκες φυλακισμένος, ξυπόλυτος, κατηγορούμενος για απάτη. 

Οι μπότες σου πουλήθηκαν μισοτιμής μια «Μαύρη Παρασκευή». 
Έτσι ξεκίνησε ένα έθιμο που έφτασε ως τις μέρες μας. Τα άλλα είναι παραμύθια!



Η Συνωμοσία της Χιονάτης


Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Βακχικόν το βιβλίο του Κώστα Στοφόρου «Η Συνωμοσία της Χιονάτης -30 μικρές ιστορίες για μεγάλους» με εικονογράφηση της Έλλης Λαμπαδαρίδου.
Ένα βιβλίο όπου η Χιονάτη συνωμοτεί με τον κυνηγό του παλατιού, η μικρή Γοργόνα ζει με τον πρίγκιπά της στον βυθό, ο Μολυβένιος Στρατιώτης τριγυρνά σε κακόφημα στέκια, ο Εγωιστής Γίγαντας ασχολείται με το real estate, ο Ψεύτης Βοσκός γίνεται μεγιστάνας του πλούτου και ο Παπουτσωμένος Γάτος ο ιδρυτής του “Black Friday”…
Οι ήρωες των παραμυθιών εμφανίζονται κυριολεκτικά αγνώριστοι, σε αυτές τις τριάντα μικρές ιστορίες που έρχονται να ανατρέψουν κάθε είδους στερεότυπα.
Ενίοτε πικρές, ενίοτε αστείες, συχνά αιχμηρές και με έντονο το στοιχείο τις σάτιρας οι μικρές αυτές ιστορίες είναι γραμμένες για να ξανα- διαβάζονται. Όπως ακριβώς ξανα-διαβάζονται και τα παραμύθια.
Γράφει ο Απόστολος Θηβαίος στο TVXS: «Η Συνωμοσία της Χιονάτης συνιστά ένα απ΄ τα πιο τρυφερά και επίκαιρα εγχειρίδια της εκδοτικής μας πραγματικότητας. Οι εκδόσεις Βακχικόν επιβεβαιώνουν τον κανόνα πως το μέγεθος, -αγαπητοί φίλοι, ας λυτρωθούμε-, δεν υπερτερεί. Τα παραμύθια του Κώστα Στοφόρου αναπλάθουν την νεότητα και τ΄αυριανό μας πρόσωπο»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου