Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Από το Κάιρο στην Ακρόπολη!


Είναι μεγάλη η χαρά μας για όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στον 5ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό, όμως ξεχωριστή η συγκίνηση για τη συμμετοχή σχολείων από την ομογένεια. 
Στην τελετή βράβευσης του 5ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού «Οι εικόνες των σχολικών βιβλίων πηγή έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας» θα παραβρεθεί και η Αχιλλοπούλειος Σχολή από το Κάιρο.
Η Αχιλλοπούλειος κατέθεσε τη συμμετοχή της τον περασμένο Μάιο, κατά τη σχολική χρονιά 2017 – 2018. Συμμετείχαν στο διαγωνισμό οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού (περσινή Ε’ Δημοτικού). Τα παιδιά υπό την καθοδήγηση του νυν Διευθυντή κ. Γιώργου Ψάνη (ο οποίος πέρυσι ήταν δάσκαλος των μαθητών)έφτιαξαν ένα κόμικ χρησιμοποιώντας εικόνες των σχολικών βιβλίων.
Η ιστορία συνοπτικά: Οι ήρωες βρίσκουν έναν αμφορέα στα βάθη μιας πυραμίδας στην Αίγυπτο και αποφασίζουν, ταξιδεύοντας σε ένα χαλί, να βρουν πού ταιριάζει. Αφού πήγαν σε διάφορες χώρες ανακάλυψαν ότι ο αμφορέας ταίριαζε στην Ελλάδα.
Η Τελετή Βράβευσης η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 11:00-14:00 στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης με την αιγίδα της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων».
Την Αχιλλοπούλειο Σχολή θα εκπροσωπήσει ο κ. Χρίστης Θωμαϊδης.


«Συγκίνηση, μαγεία, τρυφερότητα»

Αυτά ήταν τα λόγια ενός μέλους της Κριτικής Επιτροπής που θέλησε έτσι να αποτιμήσει τις δεκάδες δημιουργίες των παιδιών από όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια που συμμετείχαν στον 5ο Διεθνή Διαγωνισμό με θέμα «Οι εικόνες των σχολικών βιβλίων πηγή έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας» που διοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης  του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου από τις 11πμ στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης θα έχουμε τη χαρά να τιμήσουμε τα έργα που ξεχώρισαν και να γνωρίσουμε από κοντά τους δημιουργούς τους στην  τελετή απονομής των βραβείων του Διαγωνισμού.

Μαζί μας -ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας θα είναι πολλοί ξεχωριστοί άνθρωποι από τον χώρο της εκπαίδευσης, των γραμμάτων, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της πολιτικής.

Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά τους εκδοτικούς οίκους Κέδρος, Μεταίχμιο και Μίνως, το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας -Σχολή Μωραΐτη και τη Βιομηχανία Αναψυκτικών ΕΨΑ που στήριξαν την Τελετή Βράβευσης.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων υλοποιείται με τη στήριξη δωρητών. Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου