Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Λογοτεχνικός περίπατος: Η Πλάκα του Φίλιπ Κερρ



Τη Κυριακή 25 Νοεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης με αφορμή το νέο μυθιστόρημα του Φίλιπ Κερρ «Φοβού τους Δαναούς» (εκδόσεις Κέδρος) οργανώνει έναν διαφορετικό λογοτεχνικό περίπατο στην Πλάκα ακολουθώντας τα ίχνη του ήρωά του, του Μπέρνι Γκούντερ, στην Αθήνα του 1957.



-Που βρίσκεται το σπίτι όπου διαπράχθηκε ένα αποτρόπαιο έγκλημα
-Ποιο μπαρ μοιάζει με το «αρχαιότερο του κόσμου»;
-Τι μπορεί κανείς να δει στη Μητρόπολη;
-Πώς παρκάρουν οι Αθηναίο στην Πλάκα;
-Ποιος μπέρδεψε τη Ρωμαϊκή Αγορά με την Ακρόπολη;

Βήμα -βήμα, με χιούμορ και μυστήριο, ανακαλύπτουμε την πόλη με τα μάτια ενός από τους σημαντικότερους συγγραφείς αστυνομικού μυθιστορήματος που έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή.






Ο περίπατος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Φίλιπ Κερρ, που πέθανε στις 23 Μαρτίου του 2018, σε ηλικία 62 ετών…

Οδηγός μας στον περίπατο ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος, που θα μοιραστεί μαζί μας και εικόνες από τη γνωριμία με τονμεγάλο συγγραφέα που τιμήθηκε με το βραβείο για τη «Φράση της χρονιάς» από το literature.gr


Όπως σημειώνει η Διευθύντρια του literature.gr Ντίνα Σαρακηνού, που θα συμμετέχει στο περίπατο και θα μοιραστεί και αυτή μαζί μας  τις ετνυπώσεις της, «Ο Φίλιπ Κερ πάντοτε αναζητούσε αφορμές να επισκεφθεί την Ελλάδα και στην πρώτη απονομή του λογοτεχνικού βραβείου του Literature.gr το 2016, ήρθε να το παραλάβει ο ίδιος. Ευγενικός, ταπεινός και προσηνής, η παρουσία του μας γέμισε ενθουσιασμό. Αγαπούσε την Ελλάδα και το έδειχνε σε κάθε ευκαιρία. Ο περίπατος στην Ακρόπολη, θα μας γεμίσει με νοσταλγία για τον άνθρωπο που χάθηκε πρόωρα, ένα  κορυφαίο συγγραφέα της εποχής μας, έναν πολυμεταφρασμένο λογοτέχνη, μια προσωπικότητα του πνεύματος»


Η συμμετοχή κοστίζει 10 ευρώ και περιλαμβάνει εκτός από τον περίπατο ξενάγηση στο Μουσείο
Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων: info@ekedisy.gr

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23 -Πλάκα, Στάση Μετρό Ακρόπολη. Τηλ. 2103250341






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου