Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Τελετή Βράβευσης 5ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού






«Συγκίνηση, μαγεία, τρυφερότητα»

Αυτά ήταν τα λόγια ενός μέλους της Κριτικής Επιτροπής που θέλησε έτσι να αποτιμήσει τις δεκάδες δημιουργίες των παιδιών από όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια που συμμετείχαν στον 5ο Διεθνή Διαγωνισμό με θέμα «Οι εικόνες των σχολικών βιβλίων πηγή έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας» που διοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης  του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου από τις 11πμ στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης θα έχουμε τη χαρά να τιμήσουμε τα έργα που ξεχώρισαν και να γνωρίσουμε από κοντά τους δημιουργούς τους στην  τελετή απονομής των βραβείων του Διαγωνισμού.

Μαζί μας -ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας θα είναι πολλοί ξεχωριστοί άνθρωποι από τον χώρο της εκπαίδευσης, των γραμμάτων, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της πολιτικής.

Όλοι μαζί για να τιμήσουμε τα παιδιά από τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια, τα Λύκεια,  τα Ειδικά και Επαγγελματικά Σχολεία από όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια που έλαβαν και αυτό τον χρόνο μέρος στον Διαγωνισμό με εξαιρετικές δημιουργίες των μαθητών.

Από τη Νέα Υόρκη και το Κάιρο μέχρι τη Κρήτη και τη Κατερίνη, από τις Σέρρες μέχρι τη Ρόδο, από τη Ξάνθη μέχρι τη Σπάρτη, την Αθήνα, το Βελβεντό,  το Κορδελιό, την Άνδρο, την Εύβοια, τη Σάμο, τον Βόλο, την Πάτρα κι άλλες γωνιές της Ελλάδας οι μαθητές έδειξαν ταλέντο και ευαισθησία. Πολλές από τις ταινίες θα μπορoύσαν να σταθούν ακόμη και σε μεγάλα φεστιβάλ!

Παράλληλα θα τιμήσουμε και δυο ξεχωριστούς συγγραφείς:

Την Αγγελική Βαρελλά και τον Μάνο Κοντολέων, που μετέχουν στην τιμητική επιτροπή μαζί με την εικονογράφο και συγγραφέα Πέγκυ Φούρκα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μάνος Κοντολέων Αγγελική Βαρελλα΄Αποτέλεσμα εικόνας για Μάνος Κοντολέων

Η τελετή πραγματοποιείται, με την αιγίδα της διοργάνωσης Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων. 

Στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (Τριπόδων 23) θα λειτουργεί έκθεση με έργα των μαθητών που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό

Στην Επιτροπή Κρίσης του Διαγωνισμού συμμετείχαν:

Σοφία Παπαδημητρίου Προϊσταμένη Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων, ΥΠΠΕΘ
Βασίλης Σουλικιάς, Στέλεχος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων, ΥΠΠΕΘ
Άλκηστις Πουλοπούλου, Στέλεχος Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων, ΥΠΠΕΘ
Δρ. Ευαγγελία Κανταρτζή, Πρόεδρος Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Κώστας Στοφόρος, συγγραφέας -δημοσιογράφος -συνεργάτης Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά τους εκδοτικούς οίκους Κέδρος, Μεταίχμιο και Μίνως, το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας -Σχολή Μωραΐτη και τη Βιομηχανία Αναψυκτικών ΕΨΑ που στήριξαν την Τελετή Βράβευσης.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων υλοποιείται με τη στήριξη δωρητών. Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Δείτε το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=vFHLcbd1c-Q 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου