Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

"Καλημέρα κύριε Φώτη": Μια ταινία/ μια συζήτηση

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, κείμενο

Ο δάσκαλος Φώτης Ψυχάρης διδάσκει εδώ και 30 χρόνια στο 54ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στην Πλατεία Βάθη. Η μεγάλη πλειονότητα των μαθητών είναι παιδιά μεταναστών και προσφύγων. Η έλλειψη κοινού γλωσσικού και πολιτισμικού κώδικα ωθεί τον Φώτη να αναπτύξει άλλους τρόπους διδασκαλίας. Το θέατρο, που συνδυάζει πολλές και διαφορετικές τέχνες, είναι ένα από τα εργαλεία του.
Με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας ντοκιμαντέρ "Καλημέρα κύριε Φώτη" στο 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί ζωντανή online συζήτηση μέσω Zoom με τη Δήμητρα Κουζή, σκηνοθέτιδα και παραγωγό της ταινίας, και τον Φώτη Ψυχάρη, δάσκαλο και πρωταγωνιστή, την Τετάρτη 27 Μαΐου, ώρα 19:00-20:30.
Γράψτε μας στην παρακάτω φόρμα έως δύο (2) ερωτήσεις σας με αφορμή την ταινία για να απαντηθούν στη συζήτηση. Οι ερωτήσεις θα λαμβάνονται έως την Τρίτη 26 Μαΐου ώρα 15.00. Όσοι απαντήσουν μπορούν να συμμετάσχουν στη live συζήτηση που θα μεταδοθεί μέσω zoom στο facebook (επιλέξτε παρακάτω).

Τη συζήτηση συντονίζουν η Αλεξάνδρα Χ. Κουλουμπαρίτση, MEd, PhD Αναλυτικό Πρόγραμμα, Διδακτική, Αξιολόγηση, Επίτιμη Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, και η Άρτεμις Καρμπά, παιδαγωγός, Med Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, εμπνεύστρια και συντονίστρια του project Share-call. https://share-call.gr/
Δείτε την ταινία Καλημέρα κύριε Φώτη δωρεάν στο φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης πατώντας εδώ:
https://online.filmfestival.gr/film/kalemera-kurie-phote-good-morning-mr-fotis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου