Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

Η Μαριάννα Κουμαριανού την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου στον Ifeelkid


Την Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα καλεσμένη μας στην Παραμυθοκουζίνα στον Ifeelkid θα είναι η συγγραφέας Μαριάννα Κουμαριανού με αφορμή την έκδοση του νέου της βιβλίου «Θάλασσα, πες μου»  (εκδόσεις Παρρησία)
Ένα από τα πιο όμορφα παιδικά βιβλία που διαβάσαμε τον τελευταίο καιρό και μαγεύει μικρούς και μεγάλους...
Θα έχουμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε μαζί της και να φτιάξουμε ένα παραμύθι για τη θάλασσα

thalassapescover

Η Μαριάννα Κουμαριανού γεννήθηκε το 1980 στο Κάρντιφ τη Ουαλίας. Σπούδασε Παιδαγωγικά στο πανεπιστήμιο της Αθήνας και Μουσική και εργάζεται ως δασκάλα. Το 2006 επιμελούταν και παρουσίαζε την εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή "Ο λόγος στα παιδιά μας" στο ραδιόφωνο Λυχνάρι στη Ρόδο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής στο ΕΚΕΒΙ, μετάφρασης παιδικής λογοτεχνίας και ποίησης. Το 2009, το διήγημα "Πέρασμα" πήρε έπαινο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί στην Athens Review of Books. Είναι μέλος στη διεθνή οργάνωση SCBWI (Society of children's Book Writers and Illustrators). Από το καλοκαίρι του 2012 κάνει βιβλιοπαρουσιάσεις για παιδιά προσχολικής ηλικίας στην ηλεκτρονική εφημερίδα "Kos voice" (www.kosvoice.gr) με τίτλο "Μια ιστορία θα σας πω...".
Τον Απρίλιο του 2013, μαζί με την ομάδα του Μαγικού Κόσμου, βραβεύτηκε από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (Ibby) για την προσφορά της στην φιλαναγνωσία. Παράλληλα, από το 2010, στα σχολεία που εργάζεται αναλαμβάνει προγράμματα φιλαναγνωσίας και από το Σεπτέμβριο του 2013 είναι στην αντίστοιχη ομάδα σχεδιασμού και υλοποίησης λογοτεχνικών προγραμμάτων (στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, στη βαθμίδα του Δημοτικού).
Το 2013, από τις εκδόσεις Παρρησία, εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο για παιδιά «Η συντροφιά του λόφου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου