Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Από τον Μικρό Πρίγκιπα στη Θάλασσα

Χθες, Πέμπτη, στον Ifeelkid και στην Παραμυθοκουζίνα είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε την ηθοποιό Μαριλίζα Χρονέα, όπου φτιάξαμε ένα παραμύθι με τον Μικρό Πρίγκιπα. (Με αφορμή την παράσταση που έχει πρεμιέρα στις 2 Νοεμβρίου στο Θέατρο Ιλίσια με τις Μαγικές Σβούρες του Δημήτρη Αδάμη)
Αφού, λοιπόν ολοκλήρωσε το ταξίδι του, ο Μικρός Πρίγκιπας πήγε να συναντήσει και πάλι το τριαντάφυλλλο.
Μετά πήρε μια βάρκα και ταξίδεψε στ' αστέρια, κατέβηκε στη Μεσόγειο κι έφτασε στις Κυκλάδες στο νησί της Ανεμί.
Μερικοί λένε πως το νησί αυτό ήταν η Κύθνος. Γνωρίστηκαν, μίλησαν, μάλλον αγαπήθηκαν αλλά και πάλι ο Μικρός Πρίγκιπας έπρεπε να φύγει. Μάζεψε όμως πρώτα μερικά δώρα για τους φίλους του :
Ένα κίτρινο πέταλο λουλουδιού για την αλεπού
Ένα ξύλο σε παράξενο σχήμα για το φίδι
...κι ένα βότσαλο για το τριαντάφυλλο
Πρόλαβε -πριν φύγει- να τραγουδήσει και να πάει και σ' ένα πανηγύρι

Μπορείτε να ακούσε την εκπομπή σε επανάληψη την Κυριακή το πρωί (12/10) στις 10 το πρωί

Για την ερχόμενη Πέμπτη (16/10) στις 6μμ θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας στις θάλασσες με καλεσμένη τη Μαριάννα Κουμαριανού που έχει γράψει (εκτός των άλλων) και το μαγικό βιβλιαράκι "Θάλασσα πες μου", για το οποίο έγραψα στο literature.gr

Την εικονογράφο Θέντα Μιμηλάκη, συναντάμε και σε ένα ακόμη πολύ τρυφερό βιβλίο, το «Θάλασσα, πες μου» της Μαριάννας Κουμαριανού (εκδόσεις Παρρησία) Ο μικρός ήρωας, μια μέρα που κάθεται στην παραλία, κοιτάζει τη θάλασσα και τη ρωτάει τι είναι εκείνο που την κάνει τόσο όμορφη. Αυτό θα γίνει η αφορμή για ένα ταξίδι στη μαγεία της θάλασσας, αλλά και μέσα στην ψυχή του παιδιού. Είναι τόσο όμορφα τα όσα λένε το παιδί και η θάλασσα, που θα ήθελα να τα αντιγράψω. Θα ήταν ο μόνος τρόπος για να μοιραστώ τι ένιωσα διαβάζοντάς τα… Οι ζωγραφιές, μας ταξιδεύουν κι αυτές συνοδεύοντας το όμορφο κείμενο. Και ίσως κι εμείς οι μεγάλοι να καταλάβουμε κάτι περισσότερο. Κι έτσι, μια μέρα που θα κοιτάζουμε τη θάλασσα, που πάντοτε είναι σα να μας μιλάει, να βρούμε σε κάθε στιγμή –ακόμη κι εκείνη που φαίνεται ασήμαντη- πως κάτι όμορφο υπάρχει…
 thalassapescover

Η Μαριάννα Κουμαριανού γεννήθηκε το 1980 στο Κάρντιφ τη Ουαλίας. Σπούδασε Παιδαγωγικά στο πανεπιστήμιο της Αθήνας και Μουσική και εργάζεται ως δασκάλα. Το 2006 επιμελούταν και παρουσίαζε την εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή "Ο λόγος στα παιδιά μας" στο ραδιόφωνο Λυχνάρι στη Ρόδο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής στο ΕΚΕΒΙ, μετάφρασης παιδικής λογοτεχνίας και ποίησης. Το 2009, το διήγημα "Πέρασμα" πήρε έπαινο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί στην Athens Review of Books. Είναι μέλος στη διεθνή οργάνωση SCBWI (Society of children's Book Writers and Illustrators). Από το καλοκαίρι του 2012 κάνει βιβλιοπαρουσιάσεις για παιδιά προσχολικής ηλικίας στην ηλεκτρονική εφημερίδα "Kos voice" (www.kosvoice.gr) με τίτλο "Μια ιστορία θα σας πω...".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου