Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ Περιπέτειες της Έλλης: Από το Φάληρο στη ...Ρώμη!



Σήμερα, τελευταία μέρα του Οκτωβρίου βρεθήκαμε και πάλι στο Παλαιό Φάληρο και επισκεφθήκαμε τον 1ο και τον 4ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό, όπου τα παιδιά έφτιαξαν καινούργια παραμύθια με την Έλλη που δεν έπλενε τα χέρια της.
Η χάρη μας έφτασε ως τη ...Ρώμη!


Προηγούμενες περιπέτειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ

1ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Π. Φαλήρου

Ο Βασιλιάς Παναγιωτάτσι της Ιταλίας

Η Έλλη μαζί με τη φίλη της τη Σαββίνα βρίσκονται αιχμάλωτες στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Ο Φίλιππος, ο πιο βρώμικος απ’ όλους τους Βρωμάκηδες αποφασίζει να φτιάξει μια φυλακή απ’ όπου να μη μπορούν να δραπετεύσουν. Τις δένει με ένα σκοινί που το κρατάει συνέχεια ο ίδιος και γύρω- γύρω από το κελί τους φτιάχνει μια τάφρο, τη γεμίζει νερό και φέρνει δυο καρχαρίες να  τις φυλάνε.
Αυτές φωνάζουν συνέχεια «βοήθεια!» αλλά κανείς δεν φαίνεται αν τις ακούει. Ευτυχώς όμως περνούσε από εκεί ο Μάνος το Ξωτικό και μόλις είδε τι περνούσαν τα κορίτσια, πέταξε γρήγορα ως την Ιταλία. Εκεί, στη Ρώμη βρήκε τον Βασιλιά Παναγιωτάτσι και του είπε τι συμβαίνει.
Ο Παναγιωτάτσι φώναξε αμέσως τον πιο γενναίο ήρωα της Ιταλίας, τον Ερμή και του είπε να πάει να σώσει τα κορίτσια.
Ο Ερμής, χωρίς αν χάσει χρόνο ανέβηκε στο τρένο που θα τον πήγαινε στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Στον Σταθμό που κατέβηκε και ήταν γεμάτος σκουπίδια δεν κατέβηκε κανείς άλλος.
Προχωρούσε στους δρόμους που μύριζαν άσχημα, μέχρι που έφτασε στη φυλακή. Ο Φίλιππος, ο πιο βρώμικος Βρωμάκης μόλις τον είδε όρμησε πάνω του, αλλά ο γενναίος Ερμής κατάφερε αν τον νικήσει πετώντας του σαπούνι και νερό.
Μετά πηδώντας πάνω στις πλάτες των καρχαριών έφτασε στο κελί. ΅Ελευθέρωσε τα κορίτσια, τα σήκωσε σα να ήταν πούπουλα και πηδώντας πάλι στις πλάτες των καρχαριών έφυγε γρήγορα από τη Χώρα των Βρωμάκηδων.
Πήγε τα δυο κορίτσια στη Ρώμη όπου τα φιλοξένησε ο Βασιλιάς Παναγιωτάτσι και χόρτασαν πίτσες, παγωτά και μακαρόνια!


 4ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Π. Φαλήρου

Η μαγική σκόνη

«Θα μείνεις πάντα στην απαίσια χώρα μας που βρωμάει όσο καμιά άλλη στον κόσμο. Σαπούνι και νερό δεν θα δεις ποτέ!» Αυτά είπε ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α και μαζί με τη Βασίλισσα Σαλμονέλα χαιρετούσαν το λαό τους που τους χειροκροτούσε ασταμάτητα.
Η Έλλη, αιχμάλωτη στην πιο άσχημη χώρα, στη Χώρα των Βρωμάκηδων δεν ήξερε τι να κάνει. Φοβήθηκε ότι θα έμενε εκεί για πάντα χωρίς αν ξαναδεί τους φίλους και τους γονείς της…
Η καλή μάγισσα Μελίνα έμενε στον πύργο της στο Πόρτο Χέλι. Μια μέρα που κοίταζε τη μαγική της σφαίρα είδε πως οι Βρωμάκηδες είχαν πιάσει αιχμάλωτη την Έλλη και αποφάσισε να την βοηθήσει.
Ειδοποίησε αμέσως την σούπερ ηρωίδα Γεωργία, που έφτασε μαζί με τον αγαπημένο της Γιώργο, που είχαν μόλις παντρευτεί. Η Μάγισσα Μελίνα τους είπε τι συμβαίνει κι αμέσως τα δυο γενναία παιδιά αποφάσισαν αν πάνε στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Του έδωσε μαζί μια μαγική σκόνη που έδιωχνε όλες τις βρωμιές και ύστερα τους ράντισε με νεραϊδόσκονη για να μπορούν να πετάξουν.
Ο Γιώργος και η Γεωργία έφυγαν αμέσως πετώντας.
Μόλις όμως έφτασαν στη Χώρα των Βρωμάκηδων είχαν να αντιμετωπίσουν έναν θανάσιμο κίνδυνο: Ο Ζήσης και η Αναστασία, οι πιο δυνατοί στρατιώτες της Χώρας φύλαγαν την Έλλη μέρα –νύχτα και κανείς δεν μπορούσε να πλησιάσει….   
Ο Γιώργος τράβηξε το σπαθί του κι είπε πως θα μονομαχούσε μαζί τους. Όμως η Γεωργία τον σταμάτησε και του είπε πως θα ήταν καλύτερα να δοκιμάσουν τη μαγική σκόνη.
Πέταξε από μια χούφτα στο Ζήση και στην Αναστασία κι αυτοί έγιναν αμέσως καθαροί. Μόλις είδαν τι τους είχε συμβεί… λιποθύμησαν!
Έτσι η Γεωργία και ο Γιώργος ελευθέρωσαν την Έλλη και κρατώντας τη από το ένα χέρι ο ένας και από το άλλο ο άλλος, πέταξαν πίσω στην Αθήνα και την άφησαν στο σπίτι της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου