Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

Μετά την Πέγκυ Φούρκα, έρχεται ο Βασίλης Παπαθεοδώρου να μας πει γιατί τα ροζ φλαμίνγκο αναγκάστηκαν να ...απεργήσουν!

Χθες, Πέμπτη 23 Οκτωβρίου είχα καλεσμένη στον Ifeelkid την ταλαντούχο εικονογράφο και συγγραφέα Πέγκυ Φούρκα. Μια καλλιτέχνη που έχει εικονογραφήσει δεκάδες βιβλία και έχει μια απίστευτη σεμνότητα...
Μαζί φτιάξαμε κι ένα παραμυθάκι που διαδραματίστηκε στη Λακωνία - τόπο καταγωγής της.
Όλα τα παράξενα συμβαίνουν όταν χαλάει ένα σχολικό λεωφορείο στη Μονεμβασιά
Εσείς μπορέιτε να σκεφτείτε κάποια συνέχεια της ιστορίας;

Την ερχόμενη εβδομάδα, με αφορμή το καινούργιο του μυθιστόρημα,  την "Λευκή απεργία των ροζ φλαμίνγκο" (εκδόσεις Καστανιώτη) η Παραμυθοκουζίνα έχει τη χαρά να φιλοξενήσει  στον Ifeelkid έναν από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς τον Βασίλη Παπαθεοδώρου.
Την Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα


Ένα σύντομο βιογραφικό από τη Βιβλιονετ:
Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Τελείωσε τη Γερμανική Σχολή Αθηνών και σπούδασε μεταλλουργός και χημικός μηχανικός στο ΕΜΠ, ενώ έκανε μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει κυκλοφορήσει έως τώρα δέκα νεανικά και εφηβικά μυθιστορήματα, πέντε από τα οποία ("Το μήνυμα", "Οι Εννέα Καίσαρες", "Χνότα στο τζάμι", "Στη διαπασών", "Το μεγάλο ταξίδι της κινέζικης πάπιας") διδάσκονται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, σε μετεκπαιδευόμενους δασκάλους. Έχει τιμηθεί δύο φορές με το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας και δύο φορές με το Βραβείο του περιοδικού "Διαβάζω" (2008, 2010) για τα βιβλία του "Χνότα στο τζαμί" και "Στη διαπασών". Επίσης έχει αποσπάσει άλλα έξι λογοτεχνικά βραβεία για διάφορα έργα του από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου.

Για το καινούργιο του μυθιστόρημα μπορέιτε να διαβάσετε και στο
http://www.literature.gr/otan-ta-roz-flamingko-apergoun-tou-kosta-stoforou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου