Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Οι περιπετειες της Έλλης: Ο Ραφαήλ, η Αγάπη και μια σούπερ ηρωίδα από τα Γιάννινα



Σήμερα, Τετάρτη 29 Οκτωβρίου επισκεφθήκαμε τον 2ο και τον 7ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Παλαίου Φαλήρου και φτιάξαμε νέες παεριπέτειες της Έλλης. Μόνο που στη μία τα παιδιά άλλαξαν και τον πρωταγωνιστή. Άσε που προέκυψε και μια ηρωίδα από τα Ζαγροχώρια!
Τις προηγούμενες περιπέτειες μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ

2ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Π. Φαλήρου

Ραφαήλ και Αγάπη

Η Έλλη είναι αιχμάλωτη στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Βρίσκεται δεμένη σε μια καρέκλα στη μέση ενός σκουπιδότοπου. Μικρά απαίσια ανθρωπάκια ανεβοκατεβαίνουν πάνω της και την ενοχλούν. Είναι άσχημα και μυρίζουν απαίσια.
Ξαφνικά εμφανίζονται ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α και η Βασίλισσα Σαλμονέλα. Όλοι οι Βρωμάκηδες τους χειροκροτούν.
Η Έλλη τους ζητάει να την ελευθερώσουν, αλλά αυτοί μόνο γελάνε και την κοροϊδεύουν. Είναι απελπισμένη!
Ο Ραφαήλ και η Αγάπη παντρεύτηκαν και είναι πολύ χαρούμενοι. Ο Ραφαήλ είναι ένας σούπερ ήρωας και η Αγάπη είναι περήφανη γι’ αυτόν.
Ετοιμάζονται να φύγουν για ταξίδι του μέλιτος όταν ο βοηθός του Ραφαήλ, ο Δημήτρης τον ειδοποιεί πως η Έλλη είναι αιχμάλωτη στη Χώρα των Βρωμάκηδων και ζητάει βοήθεια.
Ο Ραφαήλ ρωτάει την Αγάπη αν θα την πείραζε να αναβάλουν το ταξίδι του μέλιτος κι εκείνη του λέει πως «όχι, δεν με πειράζει καθόλου»
Ο Ραφαήλ με τον Δημήτρη πάνε στη Μάγισσα Μαρίνα που τους μαθαίνει ένα μαγικό ξόρκι που όταν το λένε μπορούν να μεταμορφώνονται σε Βρωμάκηδες κι έτσι να περάσουν απαρατήρητοι: «Άκατα Μάκατα Σούκουτου Μπε»
Παίρνουν ένα καράβι για να πάνε στη Χώρα των Βρωμάκηδων, όμως βουλιάζει. Αναγκάζονται αν κολυμπήσουν μια πολύ μεγάλη απόσταση.
Φτάνουν εξαντλημένοι στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Λένε το ξόρκι και μεταμορφώνονται.
Όταν πάνε όμως να ελευθερώσουν την Έλλη τους ορμάνε ο Μάνος και Πάρης που καταλαβαίνουν πως κάτι δεν πάει καλά.
Ευτυχώς εμφανίζεται ξαφνικά η Μάγισσα μαρίνα που τα παρακολουθούσε όλα από τη μαγική της σφαίρα και ρίχνει σαπούνι και νερό στους Βρωμάκηδες που εξαφανίζονται τρομαγμένοι!
Δεν αντέχουν με τίποτα το σαπούνι και το νερό!
Οι δυο φίλοι ελευθερώνουν την Έλλη και γυρίζουν πίσω.
Ο Ραφαήλ φεύγει για το ταξίδι του μέλιτος με την Αγάπη, αλλά δεν μας είπαν που πηγαίνουν!


29 Οκτωβρίου: 7ος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Π. Φαλήρου

Ο Ηλίας και η Άννα από τα Γιάννινα

Την ώρα που οι Βρωμάκηδες ετοιμάζονται να πιάσουν και να δέσουν την Έλλη, εμφανίζεται ο φίλος της ο Ηλίας και μονομαχεί μαζί τους. Η Έλλη καταφέρνει να το σκάσει, όμως οι Βρωμάκηδες πιάνουν αιχμάλωτο τον Ηλία και τον βάζουν σε μια απαίσια και –φυσικά- βρώμικη φυλακή.
Τον επισκέπτεται ο Βασιλιάς Βρωμάκης και του λέει
«Καλά να πάθεις! Θα σε κρατήσουμε φυλακισμένο για πάντα!!»
Ο Ηλίας δεν ξέρει τι να κάνει με τη συμφορά που τον βρήκε.
Η Έλλη όμως δεν ξεχνάει τον φίλο της που την έσωσε. Έτσι στέλνει ένα μήνυμα στην Άννα. Η Άννα είναι μια σούπερ ηρωίδα που μένει στα Γιάννινα, κοντά στο κέντρο της πόλης. Από εκεί ξεκινάει κάθε φορά για τις αποστολές της.
Διαβάζει το μήνυμα: «Γειά σου Άννα! Είμαι η Έλλη. Ο φίλος μου ο Ηλίας με γλίτωσε από τους Βρωμάκηδες, αλλά τον έπιασαν αιχμάλωτο. Μπορείς να τον βοηθήσεις;»
Η Άννα έχει πολεμήσει πολλές φορές με τους Βρωμάκηδες και τη Χώρα τους τη λέει περιφρονητικά «Σκουπιδοχώρα» 
Χωρίς να καθυστερήσει λεπτό πηγαίνει στο κρυσφήγετό της στον Ελαφότοπο και παίρνει όλα όσα χρειάζεται. Ο Ελαφότοπος είναι ένα όμορφο χωριό στα Ζαγοροχώρια. Εκεί η Άννα έχει και την μπέρτα της που με αυτήν μπορεί να πετάει. Ξεκινάει το ταξίδι της και κάνει μια στάση στη Νέα Μάκρη όπου βρίσκεται ο Μάγος Βασίλης. Αυτός της δίνει ένα Ραβδί που ανοίγει όλες τις φυλακές.
Όταν φτάνει στη Χώρα των Βρωμάκηδων συναντάει τη Βάλια και τον Σαράντη, δυο εχθρούς της από τα …παλιά. Με το ραβδί που της είχε δώσει ο Βασίλης ανοίγει τη φυλακή, ελευθερώνει τον Ηλία και ρίχνει τους δυο τρομερούς Βρωμάκηδες μέσα, αφού πρώτα τους κάνει ένα καλό μπάνιο!
Μετά ο Ηλίας και η Άννα συναντάνε την Έλλη και πάνε όλοι μαζί εκδρομή στα Ζαγοροχώρια! Με τόσα νερά που έχει εκεί, οι Βρωμάκηδες δεν πρόκειται ποτέ να πλησιάσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου