Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Από την Εύβοια στα Χανιά με παραμύθια!

Σήμερα στον Ifeelkid είχα τη χαρά να έχω φιλοξενούμενη τη Μαριάννα Κουμαριανού και να μιλήσουμε για τα μαγικά βιβλία της, αλλά και να φτιάξουμε ένα παραμυθάκι που μας ταξίδεψε στα Ήλια στη Βόρεια Εύβοια, ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό ανάμεσα στις Ροβιές και στην Αιδηψό.



Την εκπομπή μπορείτε να την ακούσετε σε επανάληψη την Κυριακή 10-11 το πρωί.

Το παραμυθάκι μας ήταν κάπως έτσι:
Ένας ψαράς, ο Αντρέας που γυρίζει ξυπόλυτος, μένει στα Ήλια. Μια μέρα που βγαίνει για ψάρεμα βλέπει ένα κοπάδι δελφίνια και τους παίζει μουσική με το φλάουτό του που είναι μια παραλλαγή αυτού του μουσικού θέματος:

The Pachelbel's Canon, in C (Piano)

 Η μουσική του μαγεύει μια γοργόνα, τη Χαρά. Ερωτεύονται και θέλουν να παντρευτούν αλλά η οικογένεια του Αντρέα δεν θέλει μια γοργόνα για νύφη. Ο ήρωάς μας πηγαίνει σε ένα μάγο που μένει στη Δίρφυ. Αυτός του δίνει μια καραμέλα που αν τη δώσει στη γοργόνα, μπορεί -όποτε θέλει να γίνεται άνθρωπος. Μόνο που τον μεταμορφώνει και τον κάνει άσχημο. Μόνο αν η γοργόνα δείξει ότι τον αγαπάει αληθινά θα πιάσουν τα μάγια. Αλλιώς η γοργόνα θα πεθάνει... Όταν ο Αντρέας συναντιέται με τη Χαρά, εκείνη -παρά την μεταμόρφωσή του- καταλαβαίνει ποιός είναι. Τον αγαπάει αληθινά, όμως ο Αντρέας φοβάται να της δώσει την καραμέλα... Την παίρνει ο ίδιος και αποκτά ουρά ψαριού. Ο Μάγος -που καταλαβαίενι πόσο αγαπιούνται- τους αφήνει το μισό χρόνο να ζουν στη θάλασσα και τον άλλο μισό στη στεριά. Έτσι -στο τέλος - παντρεύονται... 

Την ερχόμενη Πέμπτη στις 6μμ στον Ifeelkid θα ταξιδέψουμε στα Χανιά με ξεναγό τη συγγραφέα Αργυρώ Μουντάκη


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου