Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Οι περιπέτειες της Έλλης: Η Μάγισσα Μουσταλευρίνη, η Βασίλισσα Καρδερίνα και η ...Μαίρη Πόπινς




Σήμερα, Τετάρτη 22 Οκτωβρίου η Παραμυθοκουζίνα βρέθηκε και πάλι στη Κηφισιά και φτιάξαμε μαζί με τα παιδιά από τρεις Δημοτικούς Παιδικούς Σταθούς νέα παραμύθια με την Έλλη στο πλαίσιο της δράσης για τις "καλές καθημερινές συνήθειες" που στηρίζουν το Dettol και η ΑΒ Βασιλόπουλος.
Πρόκειται για μια εκστρατεία ενημέρωσης σε παιδιά προσχολικής ηλικίας που στόχο έχει, τόσο να βοηθήσει τους γονείς, όσο και να εκπαιδεύσει τους μικρούς φίλους για τις «καλές συνήθειες». Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει 100 επισκέψεις σε παιδικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα. Τον Ιούνιο στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος, είχε προσφερθεί μέσα από τα καταστήματα της ΑΒ, το ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό παραμυθοπαιχνίδι «Οι περιπέτειες της Έλλης και το μαγικό σαπούνι».



Τα σημερινά μας παραμύθια:
 
Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Κηφισιάς Σοφία Γκίκα

Η Μάγισσα Μουσταλευρίνη

Η Έλλη βρίσκεται παγιδευμένη στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Την έχουν δέσει και σκαρφαλώνουν πάνω της. Της τραβάνε τα μαλλιά και τα αυτιά, μπαίνουν μέσα στα παπούτσια της, την τσιμπάνε.
Ο Βασιλιάς Βρωμάκης ο Α και η Βασίλισσα Σαλμονέλα της λένε πως θα την κρατήσουν για πάντα κοντά τους. Η Έλλη κλαίει και φωνάζει να τη λύσουν, αλλά εκείνοι δεν την ακούνε.
Ο Γιώργος είναι συμμαθητής της Έλλης και την αγαπάει. Αυτό δεν είναι το μόνο του μυστικό. Το άλλο του μυστικό είναι πως είναι σούπερ ήρωας. Έχει μια μπέρτα και πετάει.
Μόλις μαθαίνει ότι η Έλλη είναι αιχμάλωτη των Βρωμάκηδων πηγαίνει στη φίλη του τη Μάγισσα Μουσταλευρίνη και της ζητάει να τον βοηθήσει.
Εκείνη του λέει ότι το μόνο που φοβούνται οι Βρωμάκηδες είναι το νερό και το σαπούνι. Έτσι του δίνει ένα μπουκάλι με σαπούνι κι ένα μαγικό καπέλο που όταν πεις «άκατα τούμπα τουλούμπα» πετάει νερό.
Ο Γιώργος ξεκινάει για τη Χώρα των Βρωμάκηδων πετώντας με τη μπέρτα του. Όταν φτάνει του ορμάνε οι Βρωμάκηδες αλλά εκείνος βγάζει το μαγικό του καπέλο και λέει «άκατα τούμπα τουλούμπα».
Πετάγεται νερό πάνω στους Βρωμάκηδες που φεύγουν τρομαγμένοι. Μετά βγάζει και το σαπούνι και τους αποτελειώνει!
Παίρνει την Έλλη και γυρίζουν πίσω. Όταν φτάνουν στη Κηφισιά της ζητάει να παντρευτούν. Εκείνη δέχεται και κουμπάρα γίνεται η Μάγισσα Μουσταλευρίνη.
Αντί για τραγούδι του γάμου, λένε με όλους τους καλεσμένους το τραγούδι της καθαριότητας
«Πλένουμε τα χέρια μας/ χέρια μας
Πλένουμε τα χέρια μας πολύ- πολύ καλά
Και τα σαπουνίζουμε/ Και τα σαπουνίζουμε
Για να’ ναι καθαρά»

Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Κηφισιάς Κοκορίνη

Η Βασίλισσα Καρδερίνα

Η Έλλη είναι παγιδευμένη στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Ο Βασιλιάς Βρωμάκης και η Βασίλισσα Σαλμονέλα την υποδέχονται με χαρά και αποφασίζουν να την παντρέψουν με το γιο τους τον πρίγκιπα Βασιλάκη Βρωμάκη Β.
Τον στέλνουν λοιπόν να τη ζητήσει σε γάμο. Εκείνος πέφτει στα γόνατα και της ζητάει να γίνει γυναίκα του. Η Έλλη τον διώχνει φωνάζοντας ένα δυνατό «ΟΧΙ!» που σχεδόν τον ξεκουφαίνει.
Ο Βασιλάκης φεύγει απογοητευμένος και πηγαίνει ένα ταξίδι. Στο ταξίδι αυτό γνωρίζει τη Βασίλισσα Καρδερίνα.
Ξεχνάει την Έλλη και ζητάει από τη Βασίλισσα να παντρευτούν.
Αυτή του λέει πως θα δεχτεί μόνο αν είναι καθαρός.
Ο Βασιλάκης αποφασίζει για πρώτη φορά στη ζωή του να πλυθεί και ο γάμος γίνεται.
Ο Βασιλάκης λέει τότε στη Βασίλισσα Καρδερίνα ότι πρέπει να ελευθερώσουν την Έλλη που την κρατάνε αιχμάλωτη οι γονείς του. Εκείνος όμως δεν μπορεί να γυρίσει πίσω.  
Η Βασίλισσα Καρδερίνα φωνάζει τον φίλο της το Γιάννη και του ζητάει να τους βοηθήσει. Του χαρίζει ένα μαγικό δάφνινο στεφάνι. Εκείνος το φοράει και γίνεται αόρατος. Έτσι πάει στη Χώρα των Βρωμάκηδων και ελευθερώνει την Έλλη.
Στο τέλος γίνεται ένα μεγάλο γλέντι!
 
Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Κηφισιάς Ανθούλα Αμπατζή

Βρωμύλος και Βρωμίτσος εναντίον Μαίρης Πόπινς

Η Έλλη μαζί με τη φίλη και συμμαθήτριά της Αγγελική βρίσκονται αιχμάλωτες στη Χώρα των Βρωμάκηδων. Αυτά τα ανθρωπάκια μυρίζουν ανυπόφορα και τις πειράζουν συνέχεια. Οι χειρότεροι είναι ο Βασιλιάς Βρωμάκης και η Βασίλισσα Σαλμονέλα, που αφού τις υποδέχονται αποφασίζουν να τις παντρέψουν.
Την Έλλη με το μεγάλο γιο τους τον Βρωμύλο και την Αγγελική με τον μικρό τους γιο, τον Βρωμίτσο.
Ο Βρωμύλος και ο Βρωμίτσος κάθονται συνέχεια δίπλα τους, τις αγκαλιάζουν (μπλιαχ!) και τους λένε χαζά αστεία.
Η Μαίρη Πόπινς πετώντας με την ομπρέλα της καθώς πηγαίνει στο Λονδίνο, περνάει πάνω από τη Χώρα των Βρωμάκηδων και βλέπει τα κορίτσια. Αποφασίζει να τα ελευθερώσει, αλλά καθώς είναι βιαστική, ζητάει να την βοηθήσουν ο φίλος της ο Ορέστης και ο αδερφός της ο Θοδωρής.
Τους δίνει μια ομπρέλα που πετάει και το χερούλι της είναι από ένα μαγικό ξύλο που ρίχνει σαπούνι και νερό.
Οι δυο φίλοι πιάνουν την ομπρέλα, λένε τα μαγικά λόγια της Μαίρης Πόπινς κι αρχίζουν να πετάνε.
Μόλις φτάνουν στη Χώρα των Βρωμάκηδων μονομαχούν με τον Βρωμύλο και τον Βρωμίτσο και τους νικάνε στη ξιφομαχία.
Μετά με το μαγικό ξύλο της ομπρέλας ρίχνουν νερό και σαπούνι και νικάνε και τους Βρωμάκηδες.
Παίρνουν τα κορίτσια, πάνε μαζί στο Λονδίνο όπου συναντάνε τη Μαίρη Πόπινς και λένε όλοι μαζί το τραγούδι της Καθαριότητας.

«Πλένουμε τα χέρια μας/ χέρια μας
Πλένουμε τα χέρια μας πολύ- πολύ καλά
Και τα σαπουνίζουμε/ Και τα σαπουνίζουμε
Για να’ ναι καθαρά»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου