Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ένα παραμύθι που δεν τελείωσε!




Αύριο, Τετάρτη 22 Οκτωβρίου στις 8μμ στην "Τεχνόπολη" του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιαστεί το  βιβλίο του Μεξικανού συγγραφέα Odin Dupeyron «Και το παραμύθι δεν τελείωσε» (Καλέντης)


         
Όπως διαβάζω στο σχετικό δελτίο τύπου, πρόκειται για ένα βιβλίο που "δανείζεται τη βασική αφηγηματική φόρμα, τους χαρακτήρες (πρίγκιπας, πριγκίπισσα, δράκος, μάγισσα) και την απλότητα του παραμυθιού για να μιλήσει σε όλους και να φιλοσοφήσει για τον απαράβατο νόμο της ζωής, την αέναη συνέχειά της και το τέλος της, την αυτογνωσία και τη στάση μας στα πράγματα. Ο Οντίν Ντουπεϊρόν, με ευφυΐα και συγγραφικό ταλέντο, ανατρέπει τους στερεοτυπικούς ήρωες και τα πεπραγμένα τους, τοποθετώντας τους μέσα σε ένα ευρηματικό περιβάλλον: ο συγγραφέας-αφηγητής της ιστορίας συνομιλεί με τα δημιουργήματα-ήρωές του και τους παραχωρεί την αυτονομία ώστε να διαμορφώσουν οι ίδιοι την ιστορία, γεγονός που κάνει την ανάγνωση ακόμη πιο ενδιαφέρουσα...."



Ο Odin Dupeyron γεννήθηκε το 1970 στην Πόλη του Μεξικού. Είναι επικεφαλής και δημιουργός του Grupo Odin Dupeyron, ενός γκρουπ εκδόσεων, παραγωγής και ψυχαγωγικού ιντερνετικού καναλιού. Καλλιτεχνική φύση και πολύπλευρο ταλέντο, εκτός από τη συγγραφή, ασχολείται με την υποκριτική, τη σκηνοθεσία, το κουκλοθέατρο, τη μουσική, αλλά και το σχεδιασμό ρούχων. Στο Μεξικό, ο μονόλογός του ¡A Vivir!, σε συγγραφή και σκηνοθεσία του ίδιου, παιζόταν επί εννέα χρόνια, κάνοντας περισσότερες από 1.300 παραστάσεις, επίσης το θεατρικό έργο του Veintidós Veintidós συνάντησε μεγάλη επιτυχία. Και το παραμύθι δεν τελείωσε (Y colorín colorado, este cuento aún no se ha acabado) είναι το πρώτο του βιβλίο, το οποίο έγινε «εθνικό bestseller», καθώς πούλησε στη χώρα του περισσότερα από 200.000 αντίτυπα, ενώ έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, στα γαλλικά και στα ιταλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου