Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Η φιλία κατά την παιδική ηλικία και οι μορφές της


Το Infokids.gr, συνεχίζοντας τα δωρεάν σεμινάρια στο πλαίσιο της "Σχολής Γονέων" που υλοποιούνται στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης,  στις 7 Οκτωβρίου, στις 19.00, θα έχει τη χαρά να φιλοξενήσει την Ψυχολόγο - Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια Γρηγορία Σόμπολου, η οποία θα μας αναπτύξει το θέμα της παιδικής φιλίας.

Πώς ορίζεται η παιδική φιλία; Ταυτίζεται με την κοινωνική ένταξη ενός παιδιού; Οι γονείς, αλλά και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι για την αξία και το ρόλο που μπορεί να έχει η φιλία στη ζωή των παιδιών. Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως ήδη από την ηλικία των τεσσάρων ετών τα παιδιά σε ποσοστό 75% έχουν αναπτύξει σχετικά στενές σχέσεις με συνομηλίκους τους, ενώ η φιλία είναι ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται σε όλες τις κοινωνίες και έχει σχεδόν πάντα μια σημαντική θέση στον κατάλογο των προτεραιοτήτων όλων μας.

Επίσης, κατά πόσο η στενή, φιλική σχέση ενός παιδιού επηρεάζει και την υπόλοιπη ζωή του ή η σχέση του με τον/τους φίλους επηρεάζει την προσωπικότητά του και τις σχέσεις του με τους υπόλοιπους ανθρώπους που το περιβάλλουν;

Κλείστε θέση για το σεμινάριο 
"Η δυναμική της φιλίας κατά την παιδική ηλικία και οι μορφές της" στέλνοντας e-mail με τα στοιχεία σας (όνομα, τηλέφωνο) στο info@infokids.gr. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου