Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Ένα ξεχωριστό βιωματικό εργαστήρι με τη Γιολάντα Τσορώνη - Γεωργιάδη




«Δώσ’ μου το χέρι σου»


Τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (Τριπόδων 23, Πλάκα) με αφορμή το νέο βιβλίο της Γιολάντας Τσορώνη -Γεωργιάδη θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο για γονείς και εκπαιδευτικούς όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε σε tablets το πρώτο παιχνίδι συναισθηματικής νοημοσύνης που είναι εμπενυσμένο από το νέο της βιβλίο «Δώσ’ μου το χέρι σου» (εκδόσεις Σαββάλας)

Μήνυμα βιβλίου: Το χέρι μας πολλά μπορεί να κάνει. Όταν με άλλου χέρι όμως ενωθεί, τα δυο κάνουν τον κόσμο να γυρίζει στο «εγώ κι εσύ ΜΑΖΙ»
Με αφορμή την ιστορία -που προβάλλει την πανανθρώπινη αξία της αλληλεγγύης- οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία, μέσω ποικίλων βιωματικών δράσεων, να κατακτήσουν την ενσυναίσθηση και να περάσουν αβίαστα από το «εγώ» στο «εμείς» και το «μαζί». Επίσης, παίζοντας σε tablets το πρώτο παιχνίδι συναισθηματικής νοημοσύνης,  που είναι εμπνευσμένο από το «Δώσ’ μου το χέρι σου», θα διαπιστώσουν πώς η τεχνολογία μπορεί να συμπορεύεται με το βιβλίο και όχι να το αντιμάχεται.

Το βιβλίο:
Η αρκούδα με τα δυο αρκουδάκια της και η αλεπού με τα πέντε αλεπουδάκια της μαλώνουν. Η καθεμιά θέλει να πάρει δικό της το μέλι που βρήκαν για να το φάει με τα παιδάκια της.
«Να τρέξουμε» λέει η μία. «Όποια βγει πρώτη θα πάρει τη λιχουδιά!» συμφωνεί η άλλη.
Ξαφνικά όμως γίνεται κάτι που τα ανατρέπει όλα. Και τώρα;

Γιατί περνούν το τέρμα η μια μαμά πάνω στους ώμους της άλλης;
Ποια νίκησε; Το μέλι τελικά ποια θα φάει με τα παιδάκια της;


Η συγγραφέας:

 Η Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής, της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μετεκπαιδευτεί στο Μαράσλειο Διδασκαλείο. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση, αρθρογραφεί σε παιδαγωγικά περιοδικά, συμμετέχει εθελοντικά σε οργανώσεις για την προαγωγή της λογοτεχνίας, είναι ενεργό μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και έχει εκδώσει πολλά βιβλία για παιδιά και μελέτες λαογραφικού περιεχομένου. Έχει ενταχθεί στο Μητρώο Επιμορφωτών του προγράμματος «Καινοτόμες Δράσεις ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας των μαθητών» και έχει αναλάβει επιμορφωτικό έργο σε ημερίδες επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.


Για πληροφορίες -κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνείτε στο info@ekedisy.gr, τηλ. 210 3250341

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου