Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Μια ...γκαζόζα έρχεται στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης!



Συγγραφείς στα θρανία:
Γκαζόζα Α.Α.Α.
Ένα εργαστήρι για την Ανακύκλωση

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (Τριπόδων 23, Πλάκα) με αφορμή το νέο βιβλίο της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου «Γκαζόζα Α.Α.Α.» (Ελληνοεκδοτική) θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο για γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα την Ανακύκλωση.

Μαζί με τη συγγραφέα και τη Μηχανικό Περιβάλλοντος, Κάτια Μακρυνίκα από την NEST (Nature Environment Society Technology), θα μιλήσουμε για την ανακύκλωση στην πόλη μας, στο σχολείο, στο σπίτι μας, αλλά και πως θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τη «Γκαζόζα A.A.A.» γι’ αυτόν τον σκοπό. 

Ακόμη, θα γίνει αφήγηση του παραμυθιού και θα δημιουργηθούν ομάδες που θα χωρίσουν τα σκουπίδια από τα ανακυκλώσιμα υλικά. Θα αναδειχθούν επίσης τρόποι που μπορούμε να αξιοποιήσουμε ανακυκλώσιμα υλικά… παίζοντας!

Γκαζόζα Α.Α.Α.

Ο ήρωας του βιβλίου, ο Μηνάς, μισεί την ανακύκλωση! Στην καλύτερη περίπτωση του είναι παντελώς αδιάφορη! Μέχρι που μια μέρα βρίσκεται, χωρίς να καταλάβει πως, στη Χωματερή με τα Άχρηστα Ακατάλληλα Αντικείμενα. Κι ανάμεσα στα σκουπίδια ανακαλύπτει εκατοντάδες πεταμένα υλικά ανακύκλωσης. Ο Μηνάς θα περάσει από δίκη για τις κακές του συνήθειες. Χάρτινα κουτάκια από σοκολατούχο γάλα, περιτυλίγματα από κρουασάν, χαρτιά και τετράδια είναι μάρτυρες κατηγορίας… 

Για τη συγγραφέα

Η Τζένη Κουτσοδημητροπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μελβούρνη, Αυστραλίας. Στην εφηβεία μετακόμισε στην Ελλάδα. Σήμερα ζει στην Αθήνα με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά. 
Είναι καθηγήτρια Αγγλικών και παράλληλα ασχολείται με την επιμέλεια υπό έκδοση αγγλικών εκπαιδευτικών βιβλίων. Χάρη σε μετεκπαίδευσή της, ασχολείται και με τη διδασκαλία στο διαδίκτυο, σε μαθητές από όλον τον κόσμο (Οnline Τeaching). Καθημερινά ταξιδεύει από ήπειρο σε ήπειρο, γνωρίζοντας διαφορετικούς πολιτισμούς, όμορφες πόλεις και χωριά και υπέροχους ανθρώπους, ακούγοντας τις δικές τους ιστορίες.
Διατηρεί τη δική της στήλη «Στάση… δημοτικό!», στο ένθετο της ηλεκτρονικής εφημερίδας  Η Φωνή της Κω – Kosvoice.gr
Τα παραμύθια όμως, ήταν πάντα η μεγάλη της αγάπη και η συγγραφή τους η κρυφή της επιθυμία. Αυτή η αγάπη είναι που την οδήγησε σε σεμινάρια δημιουργικής γραφής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό... και κάπως έτσι ξεκίνησε να γράφει τις δικές της ιστορίες.
Eίναι μέλος του συλλόγου SCBWI (The Society of Children's Book Writers and Illustrators), της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και του IBBY (Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου).

Για πληροφορίες - κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνείτε στο 
info@ekedisy.gr, τηλ. 210 3250341

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου