Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

Περίπατος στη Λευκάδα: Από τον Λευκάδιο Χερν και τον Βαλαωρίτη στον Σικελιανό

 


Περίπατος στη Λευκάδα: Από τον Λευκάδιο Χερν και τον Βαλαωρίτη στον Σικελιανό

Είναι ο 4ος διαδικτυακός περίπατος εκτός Αθηνών για τον μήνα Φεβρουάριο, από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης -Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 18:00

Ένα νησί του Ιονίου με πολύ πλούσια λογοτεχνική παράδοση. Από την εποχή του Βαλαωρίτη και αργότερα του Σικελιανού είναι ένα από τα νησιά που γέννησαν μεγάλους ποιητές.

Όμως εκεί είδε το φως της ζωής και ένας συγγραφέας με παγκόσμια ακτινοβολία, ο Λευκάδιος Χερν, στον οποίο είναι αφιερωμένη Ημερίδα που θα συνδιοργανώσουν το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Θα περιπλανηθούμε στις ομορφιές και στην ιστορία του νησιού, θα ανακαλύψουμε την πλούσια παράδοσή του, θα μάθουμε για τα πολύ ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα του..

Θα επισκεφθούμε το σπίτι του Σικελιανού, τον Σκορπιό του Ωνάση, τη Μαδουρή του Βαλαωρίτη, τις μαγευτικές παραλίες της Λευκάδας

Ακόμη θα δούμε πως είδε η ξένη λογοτεχνία τη Λευκάδα με πιο πρόσφατο το μυθιστόρημα του Τζόναθαν Κόου «Ο Μπίλι Γουάιλντερ κι εγώ».

Θα μάθουμε πως η Λευκάδα βρέθηκε στο Χόλιγουντ, αλλά και ποιες σκηνές γύρισε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος

Φυσικά θα μιλήσουμε και για τον τρόπο που συνδέθηκε με το νησί ο Αριστοτέλης Ωνάσης, αλλά και που και πως τραγούδησε η Μαρία Κάλλας

Μαζί μας ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Κώστας Θεριανός 


Οδηγός μας σε αυτό το ταξίδι θα είναι ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Κώστας Στοφόρος.

Κόστος συμμετοχής σε μία μεμονωμένη περιήγηση 8€ / Κόστος συμμετοχής και στις 4 περιηγήσεις 25€

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμπληρώστε τη φόρμα εδώ

Τρόποι πληρωμής

Η πληρωμή  μπορεί να γίνει με χρεωστική κάρτα/paypal, με τραπεζική κατάθεση (ακολουθεί ο τραπεζικός λογαριασμός) ή με μετρητά στο χώρο μας τις προηγούμενες ημέρες.

Για να διασφαλίσετε τη θέση σας, θα πρέπει να στείλετε το αποδεικτικό κατάθεσης/e-banking το αποδεικτικό κατάθεσης/e-banking, στο info@ekedisy.gr (Σε περίπτωση πληρωμής μέσω ebanking τα έξοδα συναλλαγής επιβαρύνουν εσάς εξ ολοκλήρου)

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

Τράπεζα EUROBANK:

Αρ. Λογαριασμού: 0026.0139.32.0200649117

IBAN: GR9302601390000320200649117

Δικαιούχος: Εθνικό Κέντρο Έρευνας Διάσωσης Σχολικού


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου