Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018

Μπορούμε στο Χαλάνδρι

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο και φαγητό

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Τροφίμων, η οργάνωση Μπορούμε και ο Δήμος Χαλανδρίου ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια εκδήλωση ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για τη σπατάλη τροφίμων, ενός φαινομένου με σοβαρές κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις. 

Προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν μαζί μας πώς ο καθένας μπορεί εύκολα και αποτελεσματικά να συμμετέχει στη συλλογική προσπάθεια πρόληψης της σπατάλης τροφίμων γύρω μας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην επισιτιστική στήριξη κοινωνικά ευάλωτων ομάδων και στην προστασία του περιβάλλοντος. 

Όσοι προσέλθουν στην εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια συλλογική εθελοντική δράση και να συμβάλουν άμεσα στη διάσωση & κοινωφελή προσφορά τροφίμων.

Με περισσευούμενα φρούτα και λαχανικά και με πολλή θετική ενέργεια θα ετοιμάσουμε θρεπτικές σαλάτες και θα τις προσφέρουμε στο Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου Χαλανδρίου για τη στήριξη ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη. Τις ομάδες των εθελοντών θα πλαισιώσουν με τη δημιουργική τους καθοδήγηση οι σεφ τοπικών καταστημάτων εστίασης Μαριαντίνα Ανδρικοπούλου (Το Βαζάκι / ToBazaki), Κωστής Κωστάκης (Α λα γκρεκ) και Γιάννης Λουκάκος (Ψωμί & Αλάτι).

Όσο για τα παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τη σπατάλη τροφίμων, τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, παρέα με τους εθελοντές του προγράμματος «Μπορούμε στο Σχολείο».

Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας έχουμε μαζί μας στην εκδήλωση και συμμάχους στη διάδοση του μηνύματος «Καμία μερίδα φαγητού χαμένη»!

Περισσότερες πληροφορίες:

- Μπορούμε
τηλέφωνο: 210 3237805
email: info@boroume.gr
ιστοσελίδα: www.boroume.gr

- Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών:
Κοινωνικό Παντοπωλείο – Συσσίτιο Δήμου Χαλανδρίου
τηλέφωνο: 210 6856805, 210 6899918
email: kdhalandri@gmail.com 
ιστοσελίδα: www.epapsy.gr / www.halandri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου