Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Αρνούμαι με χιούμορ και ...δίαιτα!


 

...και το χιούμορ παίζει το ρόλο του σε μια ωραία ιστορία. Έτσι στο εργαστήριό μας για τον Αντώνη Σαμαράκη ανοίγουμε τον δρόμο και στο χιούμορ! Άλλωστε και ο Αντώνης Σαμαράκης διακρίνεται για την χιουμοριστική -σατιρική του διάθεση, ότων π.χ. γράφει για εταιρεία ειδών καθαρισμού και την ονομάζει ..."Ευπρέπεια"! 

ΑΡΝΟΥΜΑΙ

του Δημήτρη Κωνσταντίνου

Αρνούμαι! Είπε ο Χρήστος όταν κοίταζε τη βιτρίνα του ζαχαροπλαστείου « Το Πολίτικον ». Το βλέμμα του είχε κολλήσει πάνω στο λαχταριστό Μιλφέιγ. Ο Κύριος Γρηγόρης ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου βγήκε έξω παραξενεμένος.

Τι συμβαίνει Χρήστο; Τι έπαθες;

Τίποτα Κύριε Γρηγόρη εδώ, παρακολουθώ γοητευμένος το υπέροχο μιλφέιγ σας, αλλά όχι ΑΡΝΟΥΜΑΙ!, ΑΡΝΟΥΜΑΙ!,ΑΡΝΟΥΜΑΙ! Να υποκύψω στον πειρασμό.

Α, ώστε κάνεις δίαιτα και έχεις βάλει στοίχημα με κάποιον φίλο σου να αντισταθείς, αλλά τα έχεις βρει σκούρα σωστά;

Σκούρα; Όχι λευκό, κατάλευκο είναι το Μιλφέιγ σαν το χιόνι που δεν πρόκειται να δούμε φέτος. Έπειτα ο Χρήστος χαιρέτησε τον Κύριο Γρηγόρη και έφυγε για τα ψώνια που ήθελε η μαμά του από το μπακάλικο.

            Καθώς περπατούσε αμέριμνος στο πεζοδρόμιο συνάντησε το φίλο του το Γιώργο, ο οποίος έτρωγε μια  ολόφρεσκη  τυρόπιτα ζεστή-ζεστή. Ο Χρήστος τον κοίταζε επίμονα και ο Γιώργος παραξενεμένος τον ρώτησε αν ήθελε λίγη.

ΑΡΝΟΥΜΑΙ!  ΑΡΝΟΥΜΑΙ ! ΑΡΝΟΥΜΑΙ!.

Πώς; Τι; Μύγα σε τσίμπησε;

Όχι απλώς αντιστέκομαι στα γλυκά και στα λιπαρά, αλλά όπως βλέπεις δυσκολεύομαι και το χειρότερο από όλα είναι ότι έχω βάλει στοίχημα να χάσω βάρος για το κολυμβητήριο.

Λοιπόν άκου! Θα σου δώσω μια συμβουλή. Και εγώ κάποτε που προσπαθούσα να αντισταθώ στο φαγητό,  σκεφτόμουν την εικόνα του εαυτού μου που ήθελα να πετύχω και αντιστεκόμουν. Σκέψου κι εσύ τις θερμίδες που θα πάρεις και τις επιπτώσεις που θα έχεις στην υγεία σου αν χλαπακιάσεις το μιλφέιγ και τη σφολιάτα. Έχεις δίκαιο! Θα το κάνω!

Οι δύο φίλοι χωρίστηκαν και ο Χρήστος μετά τα ψώνια, στην επιστροφή για το σπίτι  κοντοστάθηκε πάλι μπροστά στη βιτρίνα όπου ένα λαχταριστό Γαλακτομπούρεκο φιγουράριζε.

ΑΡΝΟΥΜΑΙ!  ΑΡΝΟΥΜΑΙ ! ΑΡΝΟΥΜΑΙ!  Έλεγε στον εαυτό του Θα προστατέψω τα δόντια μου, θα θωρακίσω το σώμα μου και θα ξεκινήσω εκστρατεία κατά της ζάχαρης.

ΑΡΝΟΥΜΑΙ τον καταναλωτισμό

ΑΡΝΟΥΜΑΙ τον καταιγισμό διαφημίσεων για γλυκά και ανθυγιεινά προϊόντα , πατατάκια κέικ, κουλουράκια, donuts, croissant

ΑΡΝΟΥΜΑΙ την καθιστική ζωή, χωρίς γυμναστική.

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου